Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mik a tapasztalatok a mókus...

Mik a tapasztalatok a mókus tartásával? Tart valaki otthon mókust? Szeretnék mókust tartani és érdekelnének a tapasztalatok.

Figyelt kérdés
Szeretnék mókust tartani, olvastam is ezzel kapcsolatban az interneten, de nem sok olyan oldalt találtam, ahol ezt a témát komolyabban kifejtik, ezért olyan emberek válaszát várom, akiknek már volt vagy van mókusa és tudna segíteni nekem, mint kezdő gazdinak a tartásában. Nagyon sokat segítenétek vele. Olyan kérdéseim vannak, hogy naponta mennyit kell vele foglalkozni, el lehet-e vinni sétálni, kell ilyenkor hám hozzá mondjuk. De bármilyen hasznos információnak örülök.
2011. ápr. 18. 19:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
De most nem mindegy, hogy az állatkereskedésben van, és ott sínylődik, vagy én tartom őt, és mondjuk foglalkozok vele és biztosítok neki egy jobb életet, mint amit mondjuk a tenyésztő adna neki? Mert szerintem én jobb életkörülményeket tudnék biztosítani neki, mint az, aki vele kereskedik. És akkor már nem mindegy, hogy legalább egy ilyen állat kap egy "normális" életet?
2011. ápr. 20. 17:26
 12/22 Platypus ***** válasza:
94%
Szerintem nem kell önmagában a mókustartás miatt pokolban égni senkinek. Korábban írtam egy linket, ott sok egzotikus, direkt kisállatnak tenyésztett mókusról lehet olvasni. De őszintén szólva nem ajánlom a mókustartást. Marha aranyos állatok, de nagyon sok pénzbe kerül nekik megfelelő méretű ketrecet vásárolni, a fél szobát elfoglalja. És még így is rengeteget kell futtatni, hogy a mozgásigény meglegyen. Ha gond van, nem lehet elkapni, olyan gyors, és kivételes az olyan példány, amelyik egyáltalán engedi magát megfogni, nemhogy simogatni. Sok egyenesen harap is. A leginkább kezelhető faj az talán a Richardson ürgemókus, viszonylag könnyű is beszerezni börzékről. Csak a nevében mókus a cukormókus, ez egy tündéri, dögönyözni való állat, de egész nap alszik.
2011. ápr. 20. 17:39
 13/22 A kérdező kommentje:

Kedves Platypus!

Köszönöm a válaszodat, még átgondolom. Csak augusztusban kapnám meg az állatot, amikor már lesz saját lakás.

Meglátom még, még én sem vagyok biztos benne, hogy mókust akarok, ezért kérdezek, hogy tisztában legyek az előnyeivel és a hátrányaival. :)

2011. ápr. 20. 17:59
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Abban tényleg igazad van, hogy ha már ott van a kereskedésben, akkor már inkább kerüljön egy jó gazdihoz! ;)

Ha nem biztos, hogy mókust szeretnél, akkor tudom ajánlani a tengerimalacot, nyuszit, degut.

2011. ápr. 20. 22:03
 15/22 petya14 ***** válasza:
0%
én csak akkor tartok mókust itthon mikor át jön csajom hála istennek borotvált a mókusa szóval még szőrt sem kell utána takarítani :D
2011. ápr. 22. 15:19
 16/22 bia_95 válasza:
100%
attól függ miujen mókus!! mijen idős meg kell kérdezni pl 5 éves és azóta ottvan ne vedd meg! én is rosszul jártam. 14.000 ért vettem egy szibériai szíkos mókust negyed évig élt nálam. meg sem szokott és elpusztult.csodálkkoztam én hogy ijen olcsó???.nah minegy ha veszel mókust NE TEDD TV_S SZOBÁBA!!!! NEM SZERETI!
2011. ápr. 23. 09:04
 17/22 bia_95 válasza:
100%
jah igen és utána jártam el az állatkereskedésbe tengerimalac kajáért(még most is oda járok) és 1 évvel ezelőtt fogtak be kb. 2-3 éves mókust megkérdeztem...még azóta sem vitték el! de szerintem ott van az már 2 éve is picike ketrecben épp hogy tud "tornázni"hamar elpusztulnak a kis dögök és itt is vitték lefelé havonta szépen az árakat.és 2.000 foritér vették meg tegnap előtt...
2011. ápr. 23. 09:08
 18/22 A kérdező kommentje:

Kedves bia_95!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nagyon hasznosnak tartom. :)

Köszi a tanácsokat. Mindenképpen tenyésztőtől akarok venni mókust, ha veszek, az állatkereskedésben az állatok nagyon rosszul vannak tartva és én is hallottam, hogy az ott vásárolt állatok kevés ideig élnek csak. :S

2011. ápr. 23. 11:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Akérdező szentem emberek nem a kint szaladgáló mókust akarja befogni!gondolkozzatok már...szibériait vagy amerikait szeretnél?
2011. nov. 2. 11:59
 20/22 anonim ***** válasza:
93%
Először is szeretném az összes idióta válaszadót ünnepélyesen lehülyézni!Én tartok otthon mókust, tök totál jól érzi magát a kisasszony, kézszelíd, igényli az embert!Csíkos mókust tarts, könnyen szelídül, igaz hogy nagy hely kell neki, mert szeret rohangálni, de meghálálja a fáradságot! Sétáltatni nem tudod!Elszökne, megenné a macska, nem jó ötlet, de én a lakásban ki szoktam engedni, hadd futkosson.Magától mászik vissza a ketrecébe (jelzem a sok marhának, aki itt játsza az eszét, hogy a mókusnak jobb a szabadban) és szereti a sokféle kaját, amihez a természetben nem jutna hozzá.
2013. nov. 27. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!