Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért tüsszög a patkányom?

Miért tüsszög a patkányom?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem a patkányomat, és nagyon gyakran tüsszög. Amikor összegömbölyödve alszik, akkor is mintha teli orral venné a levegőt. Egyébként nem mindig lélegzik így. Pormentes forgácsot raktam be neki, tisztítom is rendesen, szinte egész nap szabadon van, tehát nem értem mi a baj. Eleinte inhaláltam is vele, de az sem sokat segített. Mit csináljak? Hogyan kezelhetném, hogy biztosan meggyógyuljon?
2011. márc. 27. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Megfázott :D
2011. márc. 27. 21:14
 2/6 anonim válasza:
hát szerintem megfázott, de ez csak az én véleményem, és csak tapasztalatból mondhatom...mennyi ideje van így? mert ha nagyon gyakori, akkor jobban jársz ha elviszed egy állatorvoshoz...
2011. márc. 27. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én tengeri malacom is szokott tüsszenteni meg köhögni is mégsem beteg.Lehet ő egy picit megfázott.Ennyi.Majd elmúlik.
2011. márc. 27. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Cseréld le a forgácsot. Hiába pormentes elvileg, általában fenyőből készül, és a benne levő illóanyagok irritálhatják a patkányt. Használj pl. szalmapelletet vagy csutkaalmot, és ha pár napon belül nem enyhülnek a tünetek, akkor vidd orvoshoz.
2011. márc. 27. 21:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Kereskedésből van? Mert akkor számíthatsz betegségekre gyakran. Vidd állatorvoshoz amíg nem késő, nem kér nagy árat egy patkányvizsgálatért, sőt néha semmit sem.
2011. márc. 28. 12:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már amióta megvan, azóta tüsszög. Kicsit enyhült de nem múlt el. Szerintem is doki lesz a vége.. Remélem meggyógyul. Köszi mégegyszer!:)

2011. márc. 28. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!