Miért rágják a nyuszik a ketrecet?
Az égvilágon semmi köze nincs a fogkoptatásnak a rketrecrágáshoz.
Egyszerűen, próbálja felhívni a figyelmet magára, illetve a nyulak, főleg a hajnali órákban a legaktívabbak (mivel zsákmányállatok, ezért éjszaka mennek ki a rétekre is, amikor a madarak nem vadásznak rájuk)
Másrészt vagy ilyenkor várja a reggelijét. Harmadrészt csak unatkozik és ezzel foglalja el magát. Nagyon akaratosak is tudnak ám lenni.
Nem tudom, de egész nap van a nyuszik előtt széna? Ha nincs, akkor mint felelős állattartó, megbuktál, vagyha békasegge alatt van a nyulakról szóló tudásod. Ez is lehet probléma, hogy nincs előttük széna. Mivel az a legeslegeslegeslegfontosabbeledel számukra.
Azért válaszolok erre (mivel elég régi kérdés),hogy aki mostanság elolvassa, ne tegyen rosszat a nyuszival. Előttem lévő válaszokban írták, hogy szárazkenyeret meg gipszdarabos vagy egyéb ízesítésű fogkoptatót lehet neki adni. TILOS! semmilyen gabonafélét nem ehet a nyúl, márpedig a kenyérben és a giszdarabosban is van (rajt van a hátulján).
Emellett a nyuszi nem fogkoptatás céljából rágja a ketrecet. Bármi mást, bútort, szőnyeget, műanyag akármit a lakásban azért rág, de a ketrec nekik nem kényelmes. Csak ki akarnak jönni. Ahogy előttem lévő írta, nekem is volt már, hogy rágta a ketrecet, kinyitottam és erre bent maradt pihenni. Csak a tudat kell nekik. Emellett észrevettem, hogy ha folyamatosan pár napig kiengedem 10-12 órára, és az utolsó nap korábban bezárom vagy másnap nem engedem ki annyi időre, akkor sokkal agresszívabban rágja, rángatja a ketrecet. Nálam bevált ha letakarom és az is, ha szigorúan rászólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!