Adtam a hörcsögömnek pillecukrot. Lesz baja? Adhatok neki szőlőcukrot?
Mit hergeled magad?
Nem azt írtam, hogy csak ropit meg édességet adtam neki! Csak néha kapott nyalánkságot!
Ne képzelj a dologba többet, mint amennyi valójában van benne!
nem hergelem magam, de akkor te meg ne írj haszontalan butaságokat.
nem kell mást is arra biztatni, hogy adjon a hörcsögnek édességet. NÉHA sem!
Úgy gondolom, hogy ahhoz a kérdéshez szólok hozzá, amelyikhez akarok! Nehogy már te határozd ezt meg!
Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy mit tesz és mit nem! A Kérdezőt pedig nem kellett biztatni, mert már kapott a höri édességet!
Volt, hogy én is adtam a hörcsögeimnek egy kis csokis kekszet. Semmi bajuk nem lett tőle, és szép kort megéltek.
Kérdező: Nem hiszem, hogy komoly baja lesz tőle, de ne legyen az édesség adásából rendszer!
Ne adj a höridnek ilyen kajákat.
Attól, hogy emberek esznek egészségtelen dolgokat, nem kell az állatnak is adni. Ha ebből indulunk ki, hogy az ember is megeszi a pillecukrot, meg a csokit, akkor a höri ehetne rántotthúst meg gulyáslevest is.
Adj neki zöldséget gyümölcsöt, az állatkereskedésekben lehet venni mindenfél hörikajákat, olyan dolgokat is ami nem a fő tápláléka, hanem nyalánkság, rágcsa csk épp hörinek való. De ezeknek is nézd meg az összetevőit, mert egy csomó ilyen állatkaja is csak azért van, hogy az ember csomó pénz kidobjon, mert "milyen jópofa hörisüti", de tiszta szintetkikus az egész. Keress ilyen hörirágcsát, ami egészséges, és azzal kedveskedj neki. Vagy csak egy kis zöldséget, gyümit. De az is lehet, hogy amikor kapart csak azt akarta, hogy foglalkozz vele.
Gondolj bele, nem hiszem, hogy tudta, hogy pillecukrot eszel, ezért kért belőle. Ha a pillecukrod zacsiban volt, lehet hogy zacsi zörgésére kezdett el kaparni, mert olyan hangja volt, mint a hörikajás zacsinak. Az én tengerimalacom is szokott visítani, ha pl. chipset eszek és zörög a zacsi, de soha nem adnék neki belőle, mert az nem neki való kaja, akkor kap egy darad ubit mondjuk.
Ezeknek a kis állatoknak nem arra van szükségük, hogy emberkaját egyenek, hanem NEKIK VALÓ megfelelő teljes értékű táplálékot, és persze sok gondoskodást, simizést.
De ez csak az én személyes véleményem...
Remélem, a höriddel minden ok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!