Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen kis kedvencet ajánlatok...

Milyen kis kedvencet ajánlatok? Többi lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Házi kedvencet keresek, ti mit ajánlotok? Eddig táncoló japán egérkéim voltak. Nagyon tetszik a degu, a csincsilla ill. Dzsungáriai törpehörcsög. Olyan állatkát szeretnék ami mutatja a gazdija felé a szeretetét. Szívesen meghallgatnám tapasztalatitokat, észrevételeiteket, tanácsaitokat!

Előre is köszönöm!

2011. jan. 13. 19:35
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Találtam még egy cuki állatkát, afrikai ecsetfarkú pelét. Nem tudom tartott e már valaki? De mikor megláttam beleszerettem! Tud valaki valamit róla? Tapasztalatokat! Köszönöm!
2011. jan. 16. 22:29
 22/38 Platypus ***** válasza:
Nagyon aranyosak, de szigorúan éjszakai állatkák, csak akkor ideális kedvencek, ha valaki éjfél után éli otthon az életét. Pici állatok, de nagy ketrec kell nekik, mert nagyon aktívak. A táplálásuk is több odafigyelést igényel, mint a többi rágcsálóé. Elég félénkek, nem azok a simogatható állatkák.
2011. jan. 16. 22:48
 23/38 A kérdező kommentje:
Értem, szóval ők sem ideális választás. Akkor szerinted melyik lenne a jobb? Csincsilla?
2011. jan. 21. 18:05
 24/38 A kérdező kommentje:
Olvastam a csincsillákról és írtak h imádja ha nyúzzák il. olyat is olvastam akinek a kisállata azt sem szerette ha megsimogatja. Én piciként szeretném megvenni és amennyit csak lehet törődök vele, simogatom, kéz beveszem.
2011. jan. 21. 18:07
 25/38 Platypus ***** válasza:
A csincsilla egy remek választás, ha van pénzed és helyed egy megfelelő méretű ketrecre, amiben két csincsilla elfér, mert nem szabad magányosan tartani őket. Hogy szeretni fogja-e a simogatást, az a konkrét csincsilla jellemén múlik, van, amelyik élvezi, de általában nem szeretik. Ha kicsi korától kezdve sokat foglalkoznak vele, akkor nagyon szelíd, emberközpontú állatka lesz, de a simogatást azt egyáltalán nem biztos, hogy hagyni fogja. Ez sajnos szerencse kérdése.
2011. jan. 21. 18:49
 26/38 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék kicsiket, ezért két lányt tartanék. Nem tudom h ez e probléma-e, mert vannak olyan állatkák akik nem nagyon egyeznek ha azonos neműek. Volt e már csincsillád, tudnál nekem pár tanácsot adni, hol vegyem meg őket,mikor,gondozásában,etetés, milyen ketrecet vegyek, stb.. Ha nem gond?! Igaz megtalálható neten is, csak hátha tudsz konkrétumokat mondani mire figyeljek oda. Sokat olvastam róluk, de találok eltérő tanácsokat, igaz az állatka is külön személyiség. Előre is nagyon köszönöm!
2011. jan. 22. 01:23
 27/38 anonim ***** válasza:
Nekem dzsungáriai törpehörim van, és nagyon kedves kis állatka. Egyszerű tartani, kis hely is elég neki, ellenben lehet simogatni, kézbe venni, megfigyelni. Egyedül van, fiút kell választani, mert az szelídebb. Ha elég sokat foglalkozol vele, előjön a hangodra, nézeget, ágaskodik; futkározik a kerékben, ás, túr, rágcsál. Én imádom! Viszonylag éjszakai állat, tehát éjjel tud egy kis zajt csinálni. Ha elutazom, könnyen rá lehet bízni akárkire, mert egyszerű a gondozása (magkeverék, gyümölcs-zöldség naponta, hetente takarítás). Egyetemistáknak kiváló háziállat (bár a diplomamunkám írásakor ő fél 4-kor aludni ment, én még nem mehettem :-)))!
2011. jan. 24. 15:09
 28/38 anonim ***** válasza:
Nekünk volt csincsillánk. Bár egyedül volt, nem látszott emiatt levertnek. Teljesen egészséges volt, mikor hirtelen halált halt, azt hiszem szívrohamot kaphatott, mikor a a sötétben a cica leugrott mellé a radiátorról. Nagyon mozgékony állatka, szeretett rohangálni a lakásban, ha kivettük a ketrecből. Elkapni is nehezen tudtuk, mikor vissza kellett tenni. Azonban ilyenkor sem tartóztatta magát, bogyózott minden felé, amerre járt. Ha az ölünkbe fogtuk, akkor oda is. Emellett a nagyon finom kis pihe-puha szőre mindenütt ott volt, ha magunkhoz fogtuk, a ruhánk biztosan tele lett a szőrével. Még egyet is sűrűn kell takarítani, mert különben büdi a ketrece, akkor kettőt még gyakrabban kéne. Ezért nagyon meg kell gondolni, hogy valóban vállalhatjuk-e.
2011. jan. 24. 15:41
 29/38 anonim ***** válasza:

Azt írtad korábban, hogy kevés a helyed. A csincsilláknál viszont MINIMUM 50x70 alapterületű és kb. 1 méter magas ketreccel kell számolni. Akkor ezek szerint ez még belefér?

Azt egyik állat sem szereti, ha nyúzzák, a csincsillára ez különösen igaz. Persze, ha olyan helyről veszed őket, ahol kiskoruk óta rendszeresen foglalkoznak vele (pl. hobbitartótól vagy hobbitenyésztőtől), akkor nagyobb az esélye, hogy jobban fogja viselni, netalán szeretni is a simogatást, de tényleg szerencse kérdése. Az enyémek hobbitenyésztőtől vannak, elég szelídek, de ők is inkább csak azt szeretik, ha ketrecen belül vakargatom a nyakukat vagy a fülük mögött, a kivételt már nem annyira, de azért eltűrik (egy darabig :P ) Szóval, ha az a fő szempont, hogy simogatható, babusgatható állatka legyen, akkor a csincsillára ne nagyon alapozz. A másik, hogy arra se nagyon számíts, hogy a szeretetüket kimutassák feléd. Tündér aranyos, mókás állatkák, megismerik a gazdájukat, de közel sem ragaszkodnak hozzá annyira, mint mondjuk a videón látható patik.

Ha van konkrét kérdésed, akkor szívesen segítek, az általános dolgokat kicsit hosszú lenne leírni.

Ezt a két oldalt érdemes elolvasni:

www.csincsilla.hu és www.csincsilla.info

2011. jan. 24. 19:37
 30/38 A kérdező kommentje:
Köszi h ennyien írtok! Átvinném tesómhoz az asztalt és így épp beférne a ketrece! Dzsungáriai törpehörcsögök nagyon cukik! :D Nézegettem már őket! Az nem gond ha éjszaka csörömpöl, hozzá vagyok szokva japán egérkék után. Sajnos szegénykék elpusztultak, valahogy átjött a szomszédunk cicája és megette őket mikorra hazaértem! :S Azóta utálom a macskát! Nem tudom de bennem a patkány iránt kicsit ellenszenv van, pedig annyira cuki a videókban, olyan mint egy cica! :D
2011. jan. 25. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!