Milyen kis kedvencet ajánlatok? Többi lent!
Sziasztok!
Házi kedvencet keresek, ti mit ajánlotok? Eddig táncoló japán egérkéim voltak. Nagyon tetszik a degu, a csincsilla ill. Dzsungáriai törpehörcsög. Olyan állatkát szeretnék ami mutatja a gazdija felé a szeretetét. Szívesen meghallgatnám tapasztalatitokat, észrevételeiteket, tanácsaitokat!
Előre is köszönöm!
Miért nem szeretnél nyuszit?
Bújós, okos, tanulékony, és ha veszel neki egy nagy ketrecet abban jól elvan egész nap (nálunk nappal döglik) este pedeig játszhatsz vele.
Szia!
Nekem csincsillám van. Nagyon kedves, ketrecen keresztül szereti, ha simized, meg vakargatod, de ki nem tudom venni, mert azt nem szereti. De állítólag a fiúk kezesebbek, mint a lányok (az enyém lány). Viszont a csini társas lény, jobb neki, ha párban tartod (nem tudom, tarthatsz-e kettőt?).
Egyébként a tartásuk nem drága, viszont elég kényesek és érzékenyek. De ha odafigyelsz, ezzel sem lesz baj.
Összefoglalva, babusgatni annyira nem tudod őket.
Remélem tudtam segíteni :)
Sziasztok!
Köszi h ennyien írtok! Dzsungáriai törpehörcsögöt veszek majd. Nézegettem nekik ketrecet. Linkelek egyet, szerintetek jó lesz neki?
Ennek a csicsás ketrecnek az árából vehetsz egy kétszer akkora normálisat, és berendezheted faágakkal. A műanyag vackokat egy idő után meg fogja rágcsálni, nagyon ronda tud lenni. A lenyelt műanyagszilánkok meg veszélyesek is lehetnek.
Egyébként a hörcsögök azok a rágcsálók, amik a legkevésbé képesek bármiféle szeretet kimutatására. Mivel magányos, fajtársaikkal szemben agresszív állatok, ezért egyáltalán nincsenek szociális viselkedésmintáik. Aranyos, puha szőrű állatkák, de semmi mást nem képesek nyújtani. 5 év hörcsögtartás és 20 hörcsög után mondom ezt.
Gondolom akkor a kis méret miatt választottad a hörcsögöt. Szerintem ebben a méretben és ketrecigényben a házi egér jobb választás. Keresik az ember társaságát, taníthatóak. És rengeteg nagyon szép színváltozata van. A sokcsecsű egér is egy aranyos, tanítható állatka, kicsit nagyobbra nő meg, mint az egér, nincs egérszaga, de nehéz jó helyről beszerezni, általában hüllőkajának árulják.
Hörcsögszerű állat a sztyeppi lemming, de ők társas lények, hasonlóan tarthatóak.
Sziasztok!
Cicát azért zárom ki mert a tesóm allergiás rá. Nagyon aranyosak a kis állatok amiket írtatok. Nem is tudom melyiket válasszam. Csíkos fűegér és a sztyeppi lemming társas állatka. Lehet 2 lányt együtt tartani, vagy muszáj fiú lány párt tartani? Nem szeretnék kicsiket, mert ahol lakom nehezen lehet eladni,a kisállat kereskedés sem tudja mindig bevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!