Hörcsög vagy tengerimalac?
Szia! Nekem volt horcsogom,nagyon aranyosak, de egy baj van veluk,gyakran kell oket tisztitani es este nagyon hangosak. Emlekszem a vendeg szobaban tartottam a kis szormokot a zaj miatt, de hiaba mert minden este felebresztette a csaladot a mokus kereke.
A tengeri malackaert en annyira nem rajongok a baratnomnek volt, mindig panaszkodott a tisztitas meg a szag miatt.
Amugy en egerke parti vagyok, nagyon edesek! nem hangosak nem budosek eleg 1-2 hetente takaritani oket es nem gond ha 1-2 napig nem nezel rajuk!
Szia!
Nekem volt már néhány hörim, és 8(!) éve van egy tengerimalac párom. Soha nem hangoskodnak éjszaka, akkor sem amikor kicsijük van(bár én is hallottam hogy nincs mindenkinél így), kivétel amikor valami zacsit zörgetsz,mert azt hiszik kaját kapnak:)! A hörcsögök 2-3 évig élnek, de a tengerimalacok ritkán 10 évig is elélhetnek. Ha be tudod vállalni, hogy hosszú időre elkötelezed magad (anyagilag is!), akkor mindenképpen a malackát javaslom. A malacka megismeri a gazdáját, már a lépései hangjából!:) Ha szólsz neki a lakás egyik végéből "füttyögve" izgatottan rohan oda hozzád:) Viszont nem játszik semmivel, hiába raksz be kereket neki pl. - nem érdekli. Társas állat, ha egyedül tartod nagyon sokat foglalkozz vele, mert amúgy depis lesz! A fiú malackák általában ragaszkodóbbak, nyugodtabbak. Télen is elég sokat eszik, és ha gondos gazdi vagy, akkor friss zöldségeket adsz neki mindíg - ami nem olcsó télen. A ketrece legalább 100x50cm -es kell hogy legyen szakértők szerint, de ebbe már két állatka is elfér. A vaterán/teszvesz-en állandóan vannak ketrecek használtan (én nem rég vettem nekik egy húszezrest hatezerért). A zajok annyira nem zavarják őket, hogy pl. kint van az ágyon az egyik előttem, tüsszentek egy nagyot, és meg se rezzen - mosakszik tovább:)A malacka szinte az egyetlen az ember mellett aki nem tudja előállítani saját maga a C-vitamint, ezért ha nem kap elég zöldet - akkor specko vitaminos malactápot kell neki venni. A höriket is bírtam, mert viccesek voltak, de nem szerettem meg őket annyira, mint a malacaimat! 2 napig nyugodtan ott lehet hagyni, főleg ha van társa. Két fiú csak akkor verekszik ha lánymalac van a közelben, és érzik a szagát. Egy jellemző poénos jelenet: a macskám kergeti az ágyon a malackát, amire odarohan hozzám csipogni. Megsimogatom a fejét, erre felbátorodik, megfordul és lemorogja a macskát:)Nem büdös, ekkora ketrecet elég hetente egyszer takarítani! A macskám 100x büdösebb!
Szia! Én tengerimalac rajongó vagyok, csak róluk tudok nyilatkozni.
Egy malacot nem jó tartani, mert társas lények, és egyedül szendvednek. Ha minden nap tudsz vele foglalkozni, akkor mondjuk nem gond, de 2 napra semmiképp nem szabad egyedül hagyni, mert az neki kínzás. Két nőstény malac nagyon jól megfér egymással.
Nekem most csak 1 malacom van, egyszer egyedül hagytam a lakásban hétvégére, hát tiszta depi volt szegénykém, mire visszajöttem. Emiatt azt gondolom, inkább ne a malacot válaszd, ha gyakran utaznál el hétvégére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!