Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsög vagy tengerimalac?

Hörcsög vagy tengerimalac?

Figyelt kérdés
Mindenképpen szeretnék egy kis szőrmókot, de mivel panellakásba költöztem, így a "nagyobbakat" nem kínoznám. Még soha nem volt semmilyen rágcsálóm - csak kutya, macska, papagáj maradt vidéken, így nem tudom, hogy melyik lenne a jobb választás számomra. A lényeg: a lakásban saját szobám van, de nagyon kicsi, emellett van még benne tévé, számítógép is (ez már kizáró tényező?). Kéthetente járok haza, úgyhogy 1,5-2 napot egyedül kellene kibírnia ilyenkor. Takarítás, etetés nem lenne gond. Ja, és csak egy állatkára gondoltam, mert szaporulatot már nem tudnék gondozni, de úgy hallottam, hogy az azonos neműek nincsenek túl nagy barátságban egymással. Meg persze vannak az önös érdekeim: tutujgatás, gügyögés, játékok... Na és persze azt sem tudom, hogy milyen hangosak, a szomszéd szobában lévő barátnőmet nem-e akasszák ki éjjel? Melyik lenne a jobb vagy inkább ne is tartsak? Előre is köszi a válaszokat!
2009. jan. 27. 22:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
36%
hmmm...hát tengerimalac jófej tud lenni de hangos..minden zajra füttyög....és elég nagydarab, a hörcsöggel felejtsd el a játékot, reggel alszik, este forgatja a kerekét mint állat...marha hangos...én a magamrészéról a patkányt javasolnám , mer nem olyan nagyok, irto kedvesek tudnak lenni ha kézhez szoktatod őket...házi kajából elég sokmindent meg tudnak enni...el vannake gyedül ha nagy ketrecet kapnak...neten lehet venni megfelelőt..4-5 ezerért..egy gond van vele ha fiu akkor kicsit büdi, de ez a többire is igaz...rendszer takarítéással nincs gond..hát kb ennyi:)
2009. jan. 27. 22:51
 2/22 anonim válasza:
34%

Szia! Nekem volt horcsogom,nagyon aranyosak, de egy baj van veluk,gyakran kell oket tisztitani es este nagyon hangosak. Emlekszem a vendeg szobaban tartottam a kis szormokot a zaj miatt, de hiaba mert minden este felebresztette a csaladot a mokus kereke.

A tengeri malackaert en annyira nem rajongok a baratnomnek volt, mindig panaszkodott a tisztitas meg a szag miatt.

Amugy en egerke parti vagyok, nagyon edesek! nem hangosak nem budosek eleg 1-2 hetente takaritani oket es nem gond ha 1-2 napig nem nezel rajuk!

2009. jan. 28. 02:29
 3/22 anonim ***** válasza:
67%
Mint írta előttem az első kettő válaszoló: A tengerimalac nagyon hangoskodó a hörcsög meg este van fent, reggel alszik!Nekem 2 hörim van és olykor még hajnalok hajnalán is játszok velük!=) ( ha nincs suli )Hörcsög jobb csak neki alvásra van szüksége!Sok sikert!
2009. jan. 28. 05:10
 4/22 anonim válasza:
76%
Nekem hörcsög volt és ezért hörcsög párti vagyok, azok nem hangosak és ugyanolyan aranyosak mint a tengerimalacok. Az eltartásuk meg szinte teljesen egyforma.
2009. jan. 28. 05:20
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nekem volt már néhány hörim, és 8(!) éve van egy tengerimalac párom. Soha nem hangoskodnak éjszaka, akkor sem amikor kicsijük van(bár én is hallottam hogy nincs mindenkinél így), kivétel amikor valami zacsit zörgetsz,mert azt hiszik kaját kapnak:)! A hörcsögök 2-3 évig élnek, de a tengerimalacok ritkán 10 évig is elélhetnek. Ha be tudod vállalni, hogy hosszú időre elkötelezed magad (anyagilag is!), akkor mindenképpen a malackát javaslom. A malacka megismeri a gazdáját, már a lépései hangjából!:) Ha szólsz neki a lakás egyik végéből "füttyögve" izgatottan rohan oda hozzád:) Viszont nem játszik semmivel, hiába raksz be kereket neki pl. - nem érdekli. Társas állat, ha egyedül tartod nagyon sokat foglalkozz vele, mert amúgy depis lesz! A fiú malackák általában ragaszkodóbbak, nyugodtabbak. Télen is elég sokat eszik, és ha gondos gazdi vagy, akkor friss zöldségeket adsz neki mindíg - ami nem olcsó télen. A ketrece legalább 100x50cm -es kell hogy legyen szakértők szerint, de ebbe már két állatka is elfér. A vaterán/teszvesz-en állandóan vannak ketrecek használtan (én nem rég vettem nekik egy húszezrest hatezerért). A zajok annyira nem zavarják őket, hogy pl. kint van az ágyon az egyik előttem, tüsszentek egy nagyot, és meg se rezzen - mosakszik tovább:)A malacka szinte az egyetlen az ember mellett aki nem tudja előállítani saját maga a C-vitamint, ezért ha nem kap elég zöldet - akkor specko vitaminos malactápot kell neki venni. A höriket is bírtam, mert viccesek voltak, de nem szerettem meg őket annyira, mint a malacaimat! 2 napig nyugodtan ott lehet hagyni, főleg ha van társa. Két fiú csak akkor verekszik ha lánymalac van a közelben, és érzik a szagát. Egy jellemző poénos jelenet: a macskám kergeti az ágyon a malackát, amire odarohan hozzám csipogni. Megsimogatom a fejét, erre felbátorodik, megfordul és lemorogja a macskát:)Nem büdös, ekkora ketrecet elég hetente egyszer takarítani! A macskám 100x büdösebb!

2009. jan. 28. 06:37
 6/22 anonim ***** válasza:
41%

Szia! Én tengerimalac rajongó vagyok, csak róluk tudok nyilatkozni.

Egy malacot nem jó tartani, mert társas lények, és egyedül szendvednek. Ha minden nap tudsz vele foglalkozni, akkor mondjuk nem gond, de 2 napra semmiképp nem szabad egyedül hagyni, mert az neki kínzás. Két nőstény malac nagyon jól megfér egymással.

Nekem most csak 1 malacom van, egyszer egyedül hagytam a lakásban hétvégére, hát tiszta depi volt szegénykém, mire visszajöttem. Emiatt azt gondolom, inkább ne a malacot válaszd, ha gyakran utaznál el hétvégére.

2009. jan. 28. 08:33
 7/22 anonim ***** válasza:
13%
két fiú patkány, tüneményesek, bár 2 napra egyedül hagyni őket nagyon nem jó- megjegyzem más állatoknál se...
2009. jan. 29. 01:25
 8/22 anonim ***** válasza:
30%
Hát nemtudom hogyvagy vele de én a höri pártján állok! Sokkal aranyosabb mint az a nagy malacka!Lehet hogy aranyosak azok is, csak büdösek meg éjszaka nyikorognak,az én dzsungáriai törpehörim nem zörög este mert a kerék nem nyikorog ha tekeri.Szoval sztem höri!
2009. jan. 29. 18:23
 9/22 anonim ***** válasza:
Én tengerimalac párti vagyok,mert szerintem az mégse olyan mint a mezőn a hörcsögXDXDÉs egyáltalán nem visít éjszaka,ez csak nevelés kérdése.Rászoktatod mindig azonos időpontban adsz neki enni,nem fog vinnyogni éjszaka,nem buta állat!És ami fontos:Nagyon ragaszkodó,emberszerető,ha megszok,akkor imádni fog,nagyon hálás,hűséges kisállat:)És a tartása sem kerül olyan sokba:)Mindenképpen ajánlom!
2009. márc. 25. 11:42
 10/22 anonim ***** válasza:
59%
(Én vok az előző válaszíró)Jah és az előttem író höripártinak még annyit hogy ez egy nagy tévhit hogy a tengerimalacok büdösek!ez csak a te trehányságodon múlik már bocs...Ha 2-3 naponta kitakarítod az almát,új forgácsot raksz bele egyáltalán nem büdös!!!3 éve van t.malackám...Minden csak az embereken múlik...
2009. márc. 25. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!