Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan tudnék "együtt" tartani...

Hogyan tudnék "együtt" tartani sok hörcsögöt?

Figyelt kérdés

Eddig nekem kettő van, de gondolkozom rajta, hogy idővel majd több lesz. Egy dolog tart vissza. Mégpedig az, hogy ezt a kettőt is külön kell tartanom, mert a lány bántja a fiút, elég csúnyán. Mondjuk ő kishöriket vár, de akkor is... elvileg együtt nevelik, de még meggondolom ez után az alom után, hogy összeteszem-e őket.

Szóval, gondolkodtam rajta, hogy örökbe fogadok hörcsögöket, de ha egyneműek, akkor azért nem lehet ugye egy ketrecben tartani, mert összeverekednek, ha különneműek, akkor azért, mert kishörik lesznek. Ezzel a párral nincs gondom, hogy kicsik legyenek, de ha már van min.2 ilyen pár, az már nagyon sok höri:) Pénzem meg nincs sok ketrecet venni.

Szóval lehet valahogy több hörcsögöt tartani? Biztos, mert van, akinek 9 van, olvastam valahol, és nem hiszem, hogy ő külön tartja mindegyiket.

Van erre valami megoldás, vagy ilyesmi? Vagy csak az, maradjak a két hörcsögnél?:)

Értelmes válaszokat írjatok légyszi, ne szemétséget, hogy minek akarok többet, ha nincs pénzem. Kajára, gondozásra van, a ketrec sok:) És szeretnék életeket menteni:)

Szóval, ha van valami tanácsotok számomra, akkor írjatok! Köszi!

2009. jan. 27. 18:56
 1/6 anonim válasza:
100%

Az állatkertben láttam, hogy kb. 50 tengerimalacot tartottak egy helyen. Igaz, hogy kb. 4 nm-es volta ketrec.

Sok állatnak nagy hely kell. Különben csak kínzod őket.

Az meg ugye, nem helyes!

2009. jan. 27. 19:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Jaj, egyelőre nem akarok annyira sokat:) A két ketrecben még két hörcsögnek van hely, csak ugye egyik fiú, másik lány. Így nem igazán látok esélyt, hogy rakjak hozzá másik hörcsögöt, mert egyelőre kicsiket nem szeretnék.

Erre így valakinek valami ötlet, vagy bevált tapasztalat?

2009. jan. 27. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor nem bántják egymást, ha kiskorukban kerülnek össze. Legjobb, ha azonnal születés után rakod őket egy ketrecbe. (Nekem a 4 hónapos 2 lány hörcsögöm se fért meg egymás mellett, azóta is csak egy van.)
2009. jan. 27. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok hörcsögöt nemigen tudsz egy ketrecben tartani.Sőt az anyahörcsögnél másik hörcsög nem is lehet,mert megeszik a kicsiket.Legfeljebb egy alomból valók maradnak meg együtt,de azok is csak addig még ivarérettek nem lesznek.
2009. jan. 27. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:
21%
Sztem ezt felejsd el..nem is értem mért akarzs?a hörcsögök nem tul okosak, és reggel alszanak nem is tudsz velük mit csinálni , a kicsik nagy részét meg meg fogják enni.:S sztem ne akarj egy halomnyit...csak gond lehet velük...
2009. jan. 27. 23:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én eddig minden kérdésedre normálisan válaszoltam, támogattalak, figyelj, nagyon édes állatkák, nekem is van, imádom őket. De még ezt a kettőt is csak most kaptad, elégedj meg velük egyelőre! Hiszen a kérdéseidből kiderült, hogy még őket sem tudod maximális biztonsággal eltartani.

"És szeretnék életeket menteni:)" --> akkor ne legyen több, ne szaporíttasd őket, a hörcsög mint már írtam magányos állat alapjában véve, az ember szíve afelé húz, hogy sok kis édes höri együtt, de ez nekik nem jó!

Nekem két testvér volt együtt, két nőstény, ahogy ivarérettek lettek véresre harapták egymást, úgy kellett őket szétszedni. Ha tényleg életeket akarsz menteni, ne kínozd őket azzal, hogy többet tartasz egy helyen! Ezt a kettőt gondozd még egy ideig, hiszen még ki sem ismerted a szokásaikat, vagy igényeiket a kérdéseid alapján.

A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy nem "kínozom" őket a saját tetszésemre, az ő igényeiket tartsd szem előtt. Én személy szerint nem ajánlom Neked egyelőre, hogy több hörit tarts.

2009. jan. 28. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!