Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A lány hörcsögöm bántja a...

A lány hörcsögöm bántja a fiút, és a lány valószínű vemhes. Mit tegyek? Megölheti? Nincs lehetőségem különrakni őket, mert nincs külön ketrecem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2009. jan. 24. 21:02
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a tanácsokat, a linkeket megnéztem, az elsőt már ezelőtt is többször átolvastam.

Most azon gondolkozom, hogy a fiút addig nem teszem vissza, amíg a kölykök el nem mennek, illetve lehet, hogy akkor sem. Az nagy bűn, ha két külön ketrecbe nevelem őket tovább, mint két hörcsög, és nem mint egy pár?

Az állatkereskedésből párban hoztam el őket, ott nem értem, hogy nem bántotta a lány a fiút. Most féltem, meg attól teszem függővé, hogy a lány hogy bánik a picikkel. Adtam neki egy csomó dolgot. Ma reggel kapott már pici túrót, sok almát, mandarint, meg száraz kaját.

Szóval nagyon megsínylenék, ha ezek után külön tartanám őket? Vagy később rakjam megint össze?

Azt még nem tudom, szeretnék-e további kölyköket, ez a megszületendő alom sorsától függ.

2009. jan. 25. 11:18
 22/25 anonim ***** válasza:
Hát nekem is dzsungáriaim vannak, egy fiú, egy lány és 6 ari pici. Én kezdettől fogva külön tartom a fiút és a lányt, és csak pároztatásra raktam össze. Nem láttam még, hogy egy ilyen fajta így viselkedne. Minden esetre rakd külön, őket a fiúval, a mamának hagyj helyet, hogy megnyugodhasson, esetleg rakj be hozzá szénát abból kiépíti a kis kuckót a kicsiknek, és akkor nem fogja őket bántani. Csak nyugi!:) Én is eleinte attól tartottam hogy bajuk lesz a piciknek, de 2 hetesek és nagyon egészségesek:)
2009. jan. 25. 11:37
 23/25 anonim ***** válasza:
az anya szervezetét ne terheld le azzal, hogy túl gyakran kelljen ellenie. sztem tarts meg két ugyanolyan neműt, a többit ajándékozd el.
2009. jan. 25. 21:02
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ha megeszi, ha nem, nyugodtan tedd őket össze ha majd elmentek a picik! A dzsungáriai nagyon közkedvelt, biztos fogsz tudni gazdit találni a kölyköknek, vagy pedig beviszed a kereskedésbe. Akár még pénzt is kaphatsz értük! Végül is az a dolguk, hogy pározzanak, meg szüljenek, ha most ez az első egy kicsit izgulósra sikerült is, a következők már jobban fognak menni! Ha megeszi, akkor is adj neki mégegy esélyt, és ha nem eszi meg, akkor meg szuper jó anyuka, miért ne szülhetne mégegyszer? Amíg kicsik voltak, nem verekedtek, mert nem voltak ivarérettek, és a lány még nem volt terhes. 6 hetes korukig az állatkereskedésben is együtt vannak még az egyneműek is, és nincs velük semmi gond. Sok sikert!

Ja, esetleg én megpróbálnék valahogy olyan ketrecet szerezni, amit egybe is lehet nyitni meg szét is választani!

2009. jan. 26. 10:39
 25/25 anonim ***** válasza:
Nagyon jó volt, hogy külön vetted őket. Én az első alom megszületése után vettem szét őket. Ők sose bántották egymást, csak nem akartam több kicsit. Azóta viszont a lány nem engedi vissza fiút, még a közelébe sem, pedig a 10 hónap alatt többször is próbáltam. Így külön maradtak véglegesen. Nem volt gond, hogy külön vettem őket, egyedül is jól megvannak. Egész biztos, hogy a tieiddel sem lesz gond emiatt. Én fehérjeforrásként tejfölt adok nekik, nem tejet. Nagyon-nagyon szeretik. De arra nem tudok mit írni, hogy mikor nem bántja az anyuka a kicsiket, mert az enyém sosem tette, mindkét almot gyönyörűen felnevelte, még a takarításért sem haragudott, csak átköltöztette a kicsiket másik házba. Én vattát is teszek be nekik mindig, abban alszanak, és abból építette a kicsik fészkét is, meg rengeteg forgácsot felhalmozott a ház elé, innen tudtam, hogy terhes. (Az első kicsik születése napján azonnal terhes lett újra, így született két alom.) Szerintem ha jó helyen vannak a hörik, feleslegesen aggódsz miattuk, nyugodj meg, és inkább legyenek külön, abból nem lesz baj, jól viselik az egyedül létet.
2009. jan. 29. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!