A lány hörcsögöm bántja a fiút, és a lány valószínű vemhes. Mit tegyek? Megölheti? Nincs lehetőségem különrakni őket, mert nincs külön ketrecem. Mit csináljak?
Elolvastam mindent róluk, lapok annyit írtak, hogy a vérmérsékletétől függ, hogy a lány támad-e. Ha nem segítesz miért írsz? Annyira hihetetlen, hogy valakinek ezek a csöpp állatkák is fontosak? A fiúm és a lányom már külön van, úgy is marad, megoldottam, mostmár a picik miatt aggódom, meg a retek miatt. Ha erre tud valaki rendes választ adni, akkor megköszönöm. Illetve a kicsikről annyit, hogy úgy tudom csomó gyümit, zöldséget, meg fehérjét kell adni az anyának, akkor nem eszi meg őket. Ez beválik? Illetve fehérjének mit? Lisztkukacon kívül. Hús, tojás, ilyesmi? Tojással kínáltam, megevett egy kis darabot. Főtt tojással persze. Az jó neki? Ha nem, akkor veszek lisztkukacot.
Szóval, egy jóindulatú válaszíró segítségét megköszönném.
Attól is függ milyen fajta hörik? Mert ha szíriai, akkor örülj neki, hogy eddig nem nyírták ki egymást! A piciket is max. 6 hét után külön kell tenni egyesével! Ők egyáltalán nem társas lények. Most már ne aggódj, a lényeg hogy kivetted a fiút. Ha megeszi, akkor sem lesz nagy veszteség, kevesebb gondod lesz! Majd a következő párzás után azonnal vedd ki a fiút és akkor nem fogja megenni. Adjál neki jó sok forgácsot, meg esetleg kis karton dobozkát, vagy valamit amiben jó kis fészket tud készíteni magának. De én csak akkor szaporítanám őket, ha tudom hogy biztos el is tudom helyezni a kicsiket, mit fogsz csinálni annyi hörcsöggel?
Sok szerencsét! I.
Figyelj, nyugodtan linkeld, én elolvasom, de sehol nem találtam leírva, mint lehet enni adni nekik. Dzsunáriaim van. Tojást tényleg picit adtam neki, retket meg azért mert úgy emlékeztem, hogy lehet, de ki is vettem tőlük.
Szóval ha tudsz ilyen lapokat, akkor szívesen veszem, mert én tényleg néztem, kérdezősködtem mindenhol, de csak az általános dolgokat tudtam meg róluk.
beírtam a keresőbe azt, hogy "dzsungáriai törpehörcsög tartása".
kb az első ami kijön rá.
idézek is belőle.
"Csak két különböző nemű hörcsögöt lehet együtt tartani.
Két egynemű felnőtt höri békésen nem fér meg egy terráriumban, a területükért verekedni fognak, és ha addig szelídek voltak, akkor vadakká válhatnak, az egymás ellen irányuló agresszív magatartásuk miatt.
Kifejlett állatoknál előfordulhat, hogy különböző nemű két idegen höri sem fog párt alkotni. "
A retekkel kapcsolatban annyit, hogy én is adtam nekik egyszer, nem lett bajuk, de többet nem teszem, Te se tedd!
És egy gondolatodat megcáfolnám, nem igaz hogy "csak tudja mi jó neki", a hörcsög egy idő után, mikor elfogadta a gazdáját és megbízik benne, elfogadja a hagymát is, és a krumplit is, pedig mindkettőt tilos nekik adni! Szóval a leírásokat kövesd hogy mit szabad és mit nem, és inkább kérdezd meg itt is akár, hogy ne árts nekik véletlenül sem. A kérdéseidből látom hogy törődsz velük, és szereted őket, ezt érzik ne félj, a nőstény is tuti meg fog kedvelni. Amúgy meg ha külön tetted őket, le a gond, a kicsiket pedig akár el tudod majd vinni az állatkereskedésbe, biztos beveszik őket valamelyikben.
Aranyosak mikor összebújnak, és a dzsungáriait lehet talán a legjobban párosan tartani, de hörcsögök ők is, azaz magányos állatok, ha nem tudod a kis höriket hova tenni, ne tedd vissza a hímet.
Még annyit, hogy trappista sajt jó fehérjeforrás a lány hörinek, és ahogy valaki tanácsolta, tegyél be neki anyagot, hogy tudjon kuckót építeni, és ki tudja bélelni, illetve tegyél be neki kicsit több almot a szokásosnál.
Ne izgulj, pár hónap, és már Te fogsz tanácsot adni kezdőknek:)
A lány höri más ok miatt is megeheti a piciket!
Például: mint amit irtatok, hogy nem érzi magát biztonságban, de van egy olyan lehetőség is,hogy nincs neki folyadék és a vér miatt eszi meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!