Aki kirakja hùsvèt utàn a nyuszijât az utcâra az mit èrez?
Nekem nem egy kategória a kisállatom és a gyerekem, természetesen mindig a gyerek az első.
De.
Az állat valamilyen szinten mégis olyan, mint a gyerekem. Egy kis lény, ami nem tud 100% gondoskodni magáról, így tőlem függ. Én etetem, gondozom, viszem orvoshoz, satöbbi. Nekem kell odafigyelnem rá, hogy van-e bármi gondja, és hogy azt megoldjam.
Tőlem függ, felelősséggel tartozom érte.
Ilyenkor a szülő nem mint saját kisállat vállalja a nyulat, hanem mint játék a gyereknek. Bele sem gondol, hogy mekkora felelősség, csak örül neki, ha a gyerek örül. A kisgyerekek szeretik az állatot, milyen nagy élmény, öröm, ha állatot kapnak a ajándékba, a szülő örül, hogy a gyerek boldog. Csak itt a nyúl nem mint saját háziállat van jelen, amiért felelősséget vállalnak, hanem mint eszköz, amivel örömet okoznak a gyereknek. Ezért van az, hogy a gyerek 1-2 héten belül megunja az állatot, utána már a szülőnek nem kell.
Minden csoda 3 napig tart, a gyerek az új játékot is hamar megunja, akármekkora örömet is okozott neki. Csak azt nem dobják ki, mert kevesebb felelősség egy dobozban tartani.
Kérdező, amúgy azon kívül, hogy kötözködsz minden második kommentelővel, gyerekpótlékozol, gyerekedet is kidobnád-ot mantrázol, pontosan mi is a célja a kérdésednek? Én pl leírtam egy alternatívát az idiótáknak a 20-as kommentemben, mert úgysem lehet őket lebeszélni az élő állatról, említve a hátrányokat is, de neked azért muszáj fröcsögve fikázni és rákontrázni. Azon meg feleslegesen drámázol, hogy vannak családok, ahol a nyúl ugyanúgy haszonállat, mint az egyébként szintén nagyon aranyos kiscsibe, malac (máshol meg bizony akár a kutya, macska). Ezeken is végtelenül felháborodsz vagy azokat meg lehet enni nyugodtan?
Jól gondoltad, azok nem fogják úgysem olvasni, akikre igaz, a többiekkel meg jó lenne, ha nem veszekednél.
Szerintem a kérdező nem veszekedett, csak elmondta ő is a gondolatait, mint a kommentelők.
Ez a kérdés inkább afféle hitetlenkedés, hogy milyen felelőtlen és gonosz emberek vannak.
Mint a kutyás menhelyes kérdés, hogy miért él egy kutya 12 évet menhelyen 2 éves korától kezdve. Ez is inkább hitetlenkedés, hogy milyen durva, hogy létezhet, hogy a legtöbb ember inkább a kutyagyártókat támogatja, veszi az ilyen olyan fajtákat, mikor már amúgy is annyi menhelyen élő egyed van és ki van zárva, hogy 2 millió kutya közül ne találna valaki magának megfelelőt.
Egyébként kérdező én se tudok mást mondani, mint a másik kérdésre is, amit írtam, hogy nagyon sok a felelőtlen és gonosz ember, aki nem nézi az állatot, max a külsőségek számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!