A nyulak csak az ellés után eszik meg lehetségesen a kicsiket, vagy napokkal utána is lehetséges ez?
A nyulakat nem tudom, de a hörcsög utána is megeheti, szóval szerintem a többi rágcsálónál sem garancia, ha egyből utána még nem eszi meg...
Én úgy tudom, hogy napokkal utána is felléphet valamilyen hiánya (gondolom fehérje?), ami erre a kannibalizmusra ösztönzi, biztos van szakirodalom, hogy mivel lehet ezt megelőzni.
A hörcsögöm tejberizset, sajtot és rovarokat/kukacokat kapott ellés után, meg sok zöld leveles növényt, nem volt probléma, túlélték a picik (mind a 11 😀) :)
Van sajnos, hogy napokkal később is.
Víz, só vagy takarmányhiánnyal szokták magyarázni, de van, amelyik mindezek ellenére is csinálja. Még egy lehetőséget lehet neki adni, de többet nem.
Előfordulhat ez 5-6 nappal később is, de a legjellemzőbb közvetlen az ellés után és utána még 1-2 nappal később is.
Arra kell nagyon figyelni hogy a fészekhez sem szabad nyúlni mert ha megérzi az ember szagot rajta akkor idegen dolognak fogja tekinteni, és a kicsiket magukra is hagyhatja. De simán érzékelheti annak is hogy az a kaja főleg ha olyan ember piszkálja aki eteti állandóan és azt hiszi hogy épp kaját adtál be neki, ha ezen kívül mást nem szoktál a nyuszival csinálni.
#7 6-os vagyok
Azt nem mondtam, hogy nem bánthatják a fészket. Igen, előfordul, hogy főleg elsőnek fialó anya nem tudja, hogy mit kezdjen a kölykökkel, vagy akár ösztönhiány miatt később sem, esetleg egy-egy beteg kölyköt kirak a fészekből, vagy balesetből megtapossa őket. Én arra céloztam, hogy egy gondoskodó anyanyúl nem azért fogja bántani a kölyköket, mert összekeveri a saját kölykeit egy marék táppal, vagy mert az ismert gazda hozzáér egy kölyökhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!