Hogy történhetett a tengerimalacommal?
Kettesnek igaza van. Gyerekkoromban én is így jártam. Akartam egy tengerimalacot, de akihez mentünk átvenni, harmat nyomott a kezünkbe, én persze néztem apukamra. Szerencsére el tudtuk különíteni őket, kaptam nagypapamtol két régebbi nyúl ketrecet, de így is keso volt . Pár hétre rá 3 pici lett. Az egyik sajnos nyomorék lett, mire reggel megtaláltam, már nem élt, valószínű bele löktek véletlen a vizes tálba, nem tudott kimászni ..
Szerintem előfordulhat, hogy csak 1 pici lett, és az is hátrányos, de ha meg fogod a malacka hasat ( ha engedi ) , érezheted őket, azt is, ha kemények ( az baj ) és azt is, ha mozognak . Alapvetően a malacka hasa lapos, puha, ha felveszed öt helyesen és állva tartod, rúd szeru teste van. Ha vemhes, akkor gömbölyded, és kicsit feszesebb.
Nagyon nem tudsz mit csinálni, de ha kemény a hasa, mielőbb vidd orvoshoz ( tudom mész holnap, de ilyen esetben lehet halott magzatok vannak benne, amitől elpusztulhat) .
Az anyuka legyen meleg helyen, legyen friss vize, friss zöldségekkel , puha vacokkal. Ha jönne több is.
Azért én mindkettőt elvinném orvoshoz hogy megállapítsa a nemüket. Rengetegszer előfordul hogy rossz infót adnak az embereknek a nemükkel kapcsolatban, többször mint gondolnád. És ebből sok a baleset.
Vagy esetleg az MTVKE zárt facebook csoportjába tehetsz fel képeket, ott megmondják hogy tényleg mindkettő lány-e.
Malacoknál nem ritka hogy csak egy születik, főleg ha annyira pici volt nem csoda hogy nem tűnt fel hogy vemhes, nyilván egy magasvemhes nőstény 3 kifejlett babával eléggé körte alakú lesz de itt egy szem fejletlen kölyökről van szó.
Az is közrejátszhatott hogy nagyon fiatal az anya (ha 3 hónaposan hoztad el és már vemhes volt) így egyszerűen nem tudta ellátni a fejlődő szervezete a picit is, viszont ahogy mások is mondták, egzós dokihoz nézz be azért velük hogy mindkét malac jól van-e és biztos lány, illetve C-vitamin és minőségi táp, egy vemhesség nagyon megviseli az anyaállat szervezetét, főleg ha szegény még maga is fejlődő szervezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!