Én törpehöri párti vagyok. Ahhoz van felszerelésem. Meg én magamat ajándékoznám meg, szóval nem lenne olyan kellemetlen meglepi, hogy nem vágyik rá az ajándékozott, nem tudja ellátni, stb. :D
Inkább kérdezd meg az illetőt, akinek szánod. Az állattartás felelősség, utána kell járni, kva drága a felszerelés, az orvosi költség
Most amúgy tényleg az a baj, hogy egy állatra előre kell készülni. Felszerelés, táplálék, megfelelő állatorvos keresése, stb. Hiába készül az ajándékozott törpenyúlra, ha egy hörcsögöt kap, mert teljesen más a táplálkozása ráadásul egy nyúlketrecet át kell alakítani a hörcsögtartáshoz, de ugyanebből az okból, ha patkányra, tengerimalacra vagy nyúlra készül, akkor a felszerelés alkalmatlan lesz egértartásra is.
Ráadásul nem is csak a felszerelés meg a táplálék, mert azt mondom, hogy azt is ajándékozol hozzá, de az állattartónak ismernie kell a tartott állat igényeit, viselkedését. Hiába ismeri mondjuk a patkányt, ha tengerimalacot adsz neki, mert mind a viselkedése, mind az igényei eltérnek a két fajnak.
Szóval ezért mondják, hogy állatot csak úgy ajándékozunk, ha az ajándékozott tud róla, és akarja is. Nem csak arról kell tudnia, hogy állatot kap hanem arról is, hogy milyen fajt, hiszen az állattartás felelősséggel jár, fel kell készülni az állatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!