Az egereket kifejezetten aranyosnak találom.
A patkányokkal se lenne bajom, (bár némelyiknek fura a pofája), de azokról inkább a betegségek jutnak eszembe, meg az, hogy harap. De a hobbiállatként, higiénikus körülmények között tartott, barátságos patkányokkal sincs semmi problémám.
Kedves 6-os!
A kutya is harap, sőt, a kisfiam is, mégsem rettegek tőlük 😀
A patkánynàl mégis azért emeltem ki a harapás, mert a patkányról elterjedt (ami bőven lehet urban legend is), hogy indokolatlan esetekben is dönt néha támadás mellett a menekeüléssel szemben.
Meg az adott esetben simán kirág részeket egy emberből, ami elég undorító...
Az egér meg akkor harap általában, ha megfogdosod, de ez igaz az otthon rartott hörcsögre is néha, ráadásul a patkányharapásnàl nagyobb az esèly fertőzésre is.
Szóval igazad van, de nekem mégis aranyosabb kategória azért egy egérke, még a vadon élő, éléskamra-dézsmáló önkényes lakásfoglalók is 🙂
A vadaktól irtózom patkányok esetében. Egerektől nem.
Egyébként háziasítottaktól, amiket kiskedvencként lehet tartani, nem. Őket szeretem.
Nem félek tőlük, de bazi nagyot tudnak harapni, szóval az utcalakókat inkább elkerülöm.
Nekem is volt anno csuklyáspatkányom, őket kifejezetten imádom, sajnos a mostani életvitelem mellett nem lenne rá időm, pedig hiányzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!