Mit tehetek a nyulak ellen?
Köszönöm a válaszokat!
- Hiába magyaráznám el neki, nem érdekelné. A családban szóltak, hogy helytelenül tartja az állatot, de ő mindent jobban tud. (Csak azt nem értem, ha olyan sokat olvasott utána magyar és angol oldalakon, miért nem tudja azokat, amiket leírtatok.) Azt hiszi, hogy a szeretet kimutatása a drága ételekben és eszközökben rejlik.
- Nincs ajtónk, sajnos.
- Étel és víz folyamatosan van. A ketrecük... talán 1,2 méter hosszú, 50 cm széles, 60 cm magas. Az egyiknek boltból vett ketrece van, a másik kettőnek itthon készített apám. Az eladó azt állította, hogy törpe nyulak, de pont nem azok... Általában hetente 1-2-szer engedi ki a nyulakat 10-20 percre a kertbe. Nem sokat foglalkoznak velük. De hát az a lényeg, hogy drága ételekkel és egyebekkel van kinyalva a seggük, "anya mindent megtesz értetek".
Úristen, heti 1x 10-20 perc kintlét????
Beszéljetek a családdal, hogy ez nem állapot, ez konkrétan állatkínzás! Vegyétek fel a kapcsolatot a Nyúlmentéssel, és keressetek nekik olyan gazdit, akinek van ideje/ereje foglalkozni velük!
A szuleidet ez mennyire zavarja?
En ultimatumot adnek, koltozzon el es vigye a nyulait is, hiszen dolgozik, nem kiskorú már... vagy 2-t elajandekoz, es a fennmarado 1-gyel nornalisan foglalkozik, es akkor lakhat tovabbra is ott.
Pedig a nyulak akkor járnának a legjobban, így csak kb idő kérdése, hogy annyira elhanyagoltak lesznek és leromlik az egészségük, hogy egy szomszéd vagy ismerős, aki tudomást szerez róla, felnyom :/ Meg nektek is jobb lenne, mert ez így idegileg is nehezen bírható.
Én a helyedben megeresztenék erről egy kérdést a Nyúlmentésnek, hogy ilyen helyzetben ők mit tanácsolnak. Náluk láttam már többször ilyen helyről kimentett nyuszikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!