Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tanácsoltok? Patkányt...

Mit tanácsoltok? Patkányt szeretnék venni, de a szülők nem engedik.

Figyelt kérdés
(2 nőstényt szeretnék) mit tegyek, ha a szülők irtóznak a látványától? Szerintem nagyon aranyosak és semmivel nem különb más állattól. Pl sün Nekem egyszerűen szükségem van rájuk, de nem engedik... ha meg hazaállítanék vele, az állatokkal együtt anyum úgy kirakna a házból hogy csak na. A másik meg, hogy bizalma mégúgysem lenne felém. Most sincs, mert én mondom neki, hogy a szobámban lenne, nem szabadon a házban. Nem is kéne kapcsolatba lépniük egymással... de nem hiszi el. Ki is mondta, hogy nem bízik bennem. Legyőzhetné a félelmét is, ha megengedné.. de hiába soroltam fel neki megannyi érvet.. ő fél tőle, ezért nem engedi.

2023. márc. 24. 20:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nem gondolom önzőségnek, hogy szeretnék patkányt tartani annak ellenére, hogy a családtagjaim nem. Beismerem, mivel én a saját oldalamat pártolom, ezért felmerül a kérdés, hogy miért az én részemről lenne ez önzőség. Ha ő nem engedi a saját antipátiája miatt.

Hosszasan tudnám sorolni, hogy miért jó egy háziállat... A nyomatékosítás kedvéért írtam a szükség szót. Gyakorlatilag ez nem így van, csak nagyon boldog lennék, ha teljesülne a vágyam.

Nem sokan tartanak házi patkányt, de vannak. Nem szabad összekeverni a vándorpatkánnyal. Ez nem holmi csatornákban járna-kelne és terjesztene betegségeket, mint ahogyan azt az előítélet tartja a patkányokról. Nem tartom jogosnak, hogy nem lehet ilyen háziállatom, hiszen a tartása reálisan megoldható itthon (pl egy kutya sajnos nem lenne az). Erről a fajtáról tudom, hogy lenne kedvem velük foglalkozni, nem hanyagolnám el őket. Pl egy hörcsög szintén rágcsáló, de mégsem szimpatikus. Nem is olyan intelligens és aranyos (ez szubjektív), mint a patkány. Sokan nem is tudják milyen okos, könnyen szelidíthető, betanítható állatról van szó. Egyetlen hátránya, hogy nem él sokáig, de ez egyben pozitívum is olyan szinten, hogy kisebb a felelősségvállalás. Más "hátrány", hogy kéne áldozatot hoznom miatta, de ennek megintcsak pozitív, tanító hatása van.

Most lenne alkalmas megvenni, ugyanis átlagosan 1,5-3 évig élnek, és valószínűleg a középiskola végén már nem lennének, vagyis eldönthetném, hogy akarok-e tovább is foglalkozni velük vagy többet nem szeretnék tartani. A költségeket én állnám, ahogyan a gondoskodást is vállalnám teljes mértékben. Nyaralás esetén is lenne olyan személy, akire ideiglenesen rá tudnám bízni. Anyum más állatot megengedne, de valamiért pont a patkányt nem... nem kígyót vagy madárpókot akarok, azt jobban megérteném. Illetve próbálom most is megérteni az ő oldalát is, de nem tudok nem arra gondolni, hogy legyen 2 patim. Őt nem hátráltatná (,hiszen a szobámba nem kell bejönnie), az én fejlődésemet segítené elő.

Ha már szubjektív véleményeket olvasok, én is elmondanám, hogy egyébként szerintem a teknős egy kifejezetten unalmas állat...

2023. márc. 24. 23:24
 12/25 anonim ***** válasza:
93%
Ne minket győzködjél, a szüleid undorodnak tőle. Pont. Tudomásul kell venned. És kivárni azt a pár évet, amíg majd a saját döntéseidet hozod. Maximum félévente előhozhatod a témát, hátha megunják hallgatni és beadják a derekukat.
2023. márc. 24. 23:29
 13/25 anonim ***** válasza:
2%
Jó kis patkányburger nyami nyami. Még thaiföldön kóstoltam nagyon ízletes.
2023. márc. 24. 23:40
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gondolom önzőségnek, hogy szeretnék patkányt tartani annak ellenére, hogy a családtagjaim nem. Beismerem, mivel én a saját oldalamat pártolom, ezért felmerül a kérdés, hogy miért az én részemről lenne ez önzőség. Ha ő nem engedi a saját antipátiája miatt."

Az önmagában természetesen nem önzőség, hogy te szeretnél valamit. Az viszont már eléggé önző lenne, ha meg is csinálnád, akkor is ha a másik egyértelműen kijelentette, hogy neki nem fér bele, mert úgy gondolod, hogy "márpedig ezt akarom, akkor ez is lesz, neked meg kuss". Ez a gondolkodásmód minden típusú emberi (sőt, háziállat és gazda közötti) kapcsolatot mérgez, rosszabb esetben tönkre is tesz. Például gondolom neked sem esne jól, ha a szüleid vennének egy teknőst, annak ellenére hogy te nem vagy oda értük, majd azt mondanák hogy "én ilyen állatot akartam, itt én döntök, kuss".

2023. márc. 25. 06:19
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem vidd haza a kis patkányt aztán majd megszeretik. Nekem is van hófehérek olyan okosak édesek. Anyuék hamar megszerették.
2023. márc. 25. 07:50
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

Az biztos, ha a gyerekem haziallatot hozna haza az akaratomon kivul, akkor azonnal repulne. Azt meg nem tudom, hogy mindketten vagy csak az allat, azt meg majd eldontom :)

Najo, nyilvan nem dobnam ki a kiskoru gyerekemet, de az allatnak mennie kene es a gyerek valami nagyobb buntetest kapna, az fix.

Ha en azt mondom valamire, hogy nem, akkor nem. En speciel a pokoktol es kigyoktol rettegek. De nagyon. Szoval en leszek a szarszemeg szulo, aki ezeket biztosan nem engedi majd meg a gyereknek, de nem erdekel. A masik szobaban is zavar, igen, a tudatot se birnam elviselni, hogy ott vannak.

Azert nehogy mar ne lehessen beleszolasom, hogy milyen allatot szeretnek tartani a sajat hazamban.

A kisfiam meg csak 3 eves, de alig varom ezt a tinikort, amikor igy eloadja magat majd, mint itt a kerdezo 😂😂👏🏻

Najo, remelem ilyen nem lesz, mert ez azert durva, hogy egy 14-15 eves kolyok ennyire ertetlen.

2023. márc. 25. 09:20
 17/25 anonim ***** válasza:
92%

Nekem voltak patkányaim. Hát nem magánügy. Amikor ki vannak engedve, vizeletet csepegtettek mindenhova. Könyveket, távirányítót, törülközőt stb megrágták,másodpercek alatt tudtak kárt okozni. A ketrecnek rágcsáló szaga van, legjobb takarítás mellett is.

Betegesek, a nőstények hajlamosak daganatképzésre, a hímek hátsó végtag lebénulásra. Egzotikus állatorvosra szükség van mindenképpen.

Nagy, emeletes ketrec kell nekik.

Röviden, ha a családod nem akar patkányozni, nem nagyon tudsz mit tenni.

2023. márc. 25. 10:48
 18/25 anonim ***** válasza:
19%

Nekem szófogadók eszes kis patkányaim vannak. Sűrűn takarítom a ketreceket. Kérdező ne hallgass ezekre itt önző emberek mind, maguk érdekét nézik. Az a lényeg te mit szeretnél. Én is hazavittem anyuék megengedték.

Egy próbát megér.:)

2023. márc. 25. 11:32
 19/25 anonim ***** válasza:
83%

Költözz el otthonról és akkor tarthatsz patkányt.

Engedély nélkül inkább ne vidd haza, nem biztos, hogy jó vége lenne a dolognak.

2023. márc. 25. 14:37
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

És le is pontoztak látod a sok önző ember. Vidd haza nem bánod meg.:))

Majd írj privibe mi volt. ;)

2023. márc. 25. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!