Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi vagy macska?

Nyuszi vagy macska?

Figyelt kérdés
Most költöztem össze a barátommal, én sokat vagyok egyedül itthon, mert itthonról dolgozom. Nagy a csend a lakásban, kisállatot szeretnék. Nyuszikat nézegetem már hetek óta, facebook csoportokban sok az olyan poszt, hogy beteg a nyuszi. Tényleg könnyen megbetegednek? Melyik járna kevesebb gonddal így első háziállatnak, cica vagy nyuszi? Fontos szempont, hogy a közel jövőben albérletet fogunk keresni, a nyuszit jobban megengedik mint a cicát? Törpehörcsögöm már volt,de nem szeretnék, mert csak 2 évig él. (gyerek nincs a 10 éves tervben)

2022. nov. 26. 08:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
30%
Ketreces kisállatot meg szoktak engedni albiba is.
2022. nov. 26. 19:08
 22/29 anonim ***** válasza:
79%
Csak az a baj,hogy jo lenne nem (csak) ketrecben tartani. Mert oket ki kene engedni szaladgalni.
2022. nov. 26. 21:10
 23/29 anonim ***** válasza:
55%

A nyuszi hozzáértést igényel és folyamatos monitorozást, mert sérülékenyek, Valaki írta, hogy tenyésztőtől kell venni... ez nem oldja meg se a bélleállást, de a gázosodást, mert azt faji tulajdonság, nem tenyésztési eredmény kérdése. De egyébként házinyúl esetén (tehát nem törpe) kisebb az esélye az ilyen gondoknak. Nem büdös, max ha rosszul tartod. És rá lehet szoktatni a 100% szobatisztaságra, csak sok igénytelen ember nem foglalkozik vele, inkább elfogadják, hogy a nyúl tele...rakja a lakást. A nyulaimnak fenntartott házipatikám nagyobb, mint amit magamnak tartok fenn, orvosi költségeik nagyok (két nap állatkórházban puffadás miatt+gyógyszer+röntgen: 90.000ft volt évekkel ezelőtt. Ez csak drágább lett azóta)

Macska kevesebb gonddal jár szerintem, már ha egészséges. De ott is változó a személyiségük. Ha felnőttet fogadsz örökbe, akkor tudsz olyat választani, aki annyira energikus, mint amennyit te tolerálni tudsz.

De!! Semmiképp sem ajánlanám, hogy azért vegyél állatot magadhoz, mert most unatkozol. Ez nem játék, ez felelősség. És ha hirtelen változik a munkakörülményed, akkor mi lesz? Mi lesz, ha változik az anyagi helyzetetek?

Állattal albérlet pedig... na, hát így végzi az állatok nagy része menhelyen.

2022. nov. 27. 05:46
 24/29 anonim ***** válasza:
68%

Nem viccből írtam a tengerimalacot, ha az a baj, hogy csend van és szeretnél valakit dédelgetni, arra a tengerészek a legmegfelelőbbek.

Imádják a simit, elégedetten putyorognak hálából és egész nap be nem áll a csipogójuk, csak addig, míg alszanak.

Ja, és nagggggyon cukkerek.

2022. nov. 27. 12:14
 25/29 anonim ***** válasza:
53%
#23 Nagyon értelmes hozzászólás, érdemes elgondolkodni minden szaván. A lepontozómajmokkal nem kell foglalkozni.
2022. nov. 27. 13:43
 26/29 hosszúhajú ***** válasza:
33%

nekem nyuszim van szüleimnek cicája, rájuk vigyáztam sokszor.

összehasonlítás:

a nyuszi kajája gusztusosabb - a cicáénál befogom az orrom mert én nem bírom

a nyuszi kakijának nincs szaga, pici száraz gombóc - a macskáé olyan mint az emberé, borzalmas kitakarítani és hatalmasat készít..

a nyuszi nem tud hányni - a macska eléggé..

a nyuszi elvan egy nagyobb jól felszerelt ketrecbe - a cica a szekrény tetejére is felmászik és bármit lever

a nyuszi szőre ott hullik ahol van, a cicáét még a konyhapulton is megtalálhatod, ha nem veszed észre és felmászik

ezer cicára se cserélném le a nyuszkóm :)

na nálad mi lett???

egyébként ötlet a döntéshez: vigyázz mindkettőre ( ha van ismerősöknél ) és te tapasztald meg. :)

jan. 24. 14:02
 27/29 A kérdező kommentje:
Már több mint egy éve lakik velünk a kiscicánk, aki nem is házi állat szerepet tölti be az életünkbe,olyan mintha a gyerekünk lenne. Költözére még nem került sor. Nagyon jól elvagyunk vele, nem csak unalomüzésre kellett. Nagyon okos, értelmes cica. Mindig is akartam egy cicát, azt hittem a nyuszival egyszerűbb, de utána jártam és realizáltam, hogy a nyuszi nem nekünk való.
jan. 25. 09:49
 28/29 anonim ***** válasza:

"a nyuszi elvan egy nagyobb jól felszerelt ketrecbe - a cica a szekrény tetejére is felmászik és bármit lever"

A nyuszi nem mászik föl a szekrényre, ellenben mindent megrág. És nem, nincs el egy ketrecben, mert az konkrétan állatkínzás. A nyuszinak minimum napi 6-8 óra szabadon rohangászás kell, de az a legjobb, ha szabadon van.

"a nyuszi szőre ott hullik ahol van, a cicáét még a konyhapulton is megtalálhatod, ha nem veszed észre és felmászik"

Ez szimplán fals. A nyusziszőr még finomabb, mint a macskáé, száll mindenfelé, és durvább is a vedlése, mint az átlag macskáknak.

Szerintem jól döntöttél, kérdező. Imádom a nyuszikat meg a macskákat, macskákkal könnyebb (a tartása, az igényei, az orvosi ellátása), kezdő állattartó jobban jár egy cicával.

jan. 25. 11:31
 29/29 hosszúhajú ***** válasza:
33%

kérdező! örülök hogy megtaláltad a hozzád illő kisállatot!!!

28. vártam hogy valaki majd félreérti, hogy éjjel nappal ott van a ketrecben. ő is kint van, csak épp van kijelölt futóhelye és alkatából kifolyólag nem fog tudni onnan felstartolni a szekrény tetejére.

tény hogy a nyusziszőr nagyon hullik, de ha a szobában van kiengedve a nyuszi, tuti nem fog nyusziszőrrel találkozni az ember a konyhában, míg barinőmnél már kerültem olyan kellemetlen helyzetbe ( nem én, hanem ő ) hogy leültünk enni és cicaszőr volt a konyhaasztalon.

jan. 25. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!