Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyulakkal tényleg ki lehet...

Nyulakkal tényleg ki lehet alakítani olyan kapcsolatot kb. mint az ember-macska vagy ember-kutya kapcsolat?

Figyelt kérdés
Eddig két helyről hallottam, hogy ha sokat foglalkozunk egy nyúllal, képes úgy kötődni hozzánk mint egy kutya, macska. És bár kétségekkel fogadtam, de úgy hallottam meg is lehet tanítani bizonyos dolgokra? Szóval lehet olyan szintű értelmes társállat, mint a kutya, macska, disznó, némely papagáj?

2022. szept. 1. 16:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan lesz mint a kutya, és nem olyan, mint a macska, mert teljesen más életmódú állatok, ez pedig a viselkedésükre is hatással van.

De ragaszkodóak, és abszolút intelligensek. Az a válaszoló, aki lebutázta őket, valószínűleg sosem tartott hobbiszinten nyulat.

Simán megtanulják, hogy mit szabad és mit nem, és "garázdálkodnak" is. Pl. nálunk nem mehet fel a kanapéra. De azért az egyik folyamatosan felugrik, ha azt hiszi, hogy nem látom (pl kimegyek a nappaliból) és ha visszajövök, úgy ugrik le, mintha tűzhöz ért volna. :) Tudja, hogy nem szabad, de feszegeti a határokat. Ez abszolút az intelligencia jele. Ahogy pl ha le akar valamit lopni a kanapéról, előtte kilesi, hogy biztos ott vagyok-e még a konyhában, mielőtt megtenné. Tehát következtet is. De itt is vannak egyének között is különbségek, mert nálunk az egyik ilyen kis ördögi zseni, a másik viszont a logikai játékokkal sem boldogul annyira könnyen, mint ő.

Aki írta, hogy a két hét után megismerés az semmi: én ha hazalátogatok Magyarországra, ahová viszem persze a nyuszikat is, akkor simán megismerik anyámat, pedig évente 2x2 hetet vagyok otthon maximum. Tehát mondjuk, hogy van, hogy 6 hónapig nem látják. Idegeneknek topognak, dobbantgatnak, ha anyám megy közel hozzájuk, már állnak sorban a kifutó szélén, mert tudják, hogy ő mindig hoz valami finomat.

A simogatáshoz azt tenném hozzá, hogy ahogy a macskáknál is, itt is egyéniség függő. Van, aki nem igényli annyira, van, aki meg szó szerint követeli. De a társaságra, a törődésre abszolút igénye van az összesnek.

2022. szept. 1. 21:58
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet vele Agilityzni és trükköket tanítani. Nagyon könnyű (nekem legalábbis). Amúgy okos értelmes
2022. szept. 2. 15:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
igen, nekem volt korábban is egy nyuszkóm, ő már sajnos nincs köztünk de vele nagyon különleges kapcsolatom volt! a mostani nyuszimmal is kölcsönös a szeretet, pár napra elutaztam és amikor hazajöttem szinte énekelt nekem annyira örült és bújt hozzám! illetve most beteg voltam pár napja, és egész éjjel az ágyam végében feküdt és vigyázott rám! csodajó állatok <3
2022. szept. 4. 21:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!