Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen gyomnövényt adhatok...

Milyen gyomnövényt adhatok törpenyusziknak?

Figyelt kérdés
Tyúkhúrt, pitypangot, sárga és fehérrépát rendszeresen kapnak, az almát annyira nem szeretik, úgyhogy azt ritkábban. Gondoltam változatosabbá teszem az étrendjüket, és ha már a kertben úgyis megnő a gaz, ne gyomírtózzuk, inkább odaadom nekik (nyilván azt amelyik nem gyomírtós). Csak kérdés, hogy melyiket lehet, szóval írnátok párat amit odaadhatok nekik? Teljesen bio, semmilyen vegyszer nem éri és megfonnyasztom nekik, nyugi :D

2022. aug. 11. 20:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja, ezzel egyetértek.
2022. aug. 13. 21:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Oké, akkor ezen túl nem adok nekik ennyit
2022. aug. 13. 21:26
 13/20 A kérdező kommentje:
A levelében is sok a cukor? Ha azt szedek nekik külön?
2022. aug. 13. 21:33
 14/20 A kérdező kommentje:
Mentségemre szóljon, még a nagypapám tanított nyuszit tartani, és ő azt mondta nem lesz semmi bajuk a répától. Tudom, ettől nem lesz jobb a nyusziknak, de innentől odafigyelek erre is. Köszönöm a tanácsokat <3
2022. aug. 13. 21:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen abban nincs annyi cukor... :) De ügyelj, hogy ne kapjon nagy mennyiségű zöldet minden egyes nap, mert puffaszthat. Figyeld, hogy milyenek a bogyók, illetve hogy szénáznak-e eleget, és ez alapján adagold a zöldet/zöldséget. A gyümölcsöket meg (plusz a répát, a cukor miatt) kezeld olyan szemlélettel az étrendjükben, mintha egy gyereknél határoznád meg, hogy mennyi csokit ehet (persze arányítva a nyuszi súlyához). Ne ezen éljen, és ne is kapjon minden nap.
2022. aug. 13. 21:36
 16/20 A kérdező kommentje:
#15 Köszi! A bogyók normálisak, a szénát esznek rendesen, a zöldet pedig mindig egy nappal az előtt leszedem és kiteszem száradni, hogy odaadom nekik, hogy ne puffadjanak fel :D Köszönöm a tanácsokat <3
2022. aug. 13. 22:00
 17/20 anonim ***** válasza:
83%
Az én nyuszim kedvencei a koriander, oregánó, bazsalikom, pitypanglevél, répa zöldje, petrezselyem. A répát sose hagyom nagyra nőni, akkor szedem ki amikor kb fél centis és azt megeheti a zöldjével együtt. Pitygpangvirágot is kap néha, illetve körömvirágot, azt annyira szereti, hogy kitépi a kezemből. Salátát is ültettem, abból is kap valamennyit, friss füvet is szoktam neki szedni mert imádja. Heti 2x kap édességet, ez egy alkalommal 2 karika banán, vagy egy cikk alma, vagy egy darab áfonya vagy egy szem szőlő (mag nélkül). Ennél több nem kell nekik, a mennyiség amit te adsz rengeteg.
2022. aug. 26. 16:57
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Már nem kapnak annyit, azóta egyszer kaptak 4 szeletet (ketten együtt)
2022. aug. 26. 20:52
 19/20 anonim ***** válasza:
17essel egyetertek
2022. aug. 27. 07:58
 20/20 anonim válasza:
68%
Ami jön. Ő majd kiválogatja! Előtte tanácsos pár órán keresztül "fonnyasztani". Frissen felfújhatja. Egy játékot is ajánlok! Ha van a kertben egy nagyon hosszú fűszál, a végét a szájához kell tenni, onnantól kezdve egy élmény, ahogy elfogyasztja!
2022. szept. 7. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!