Milyen gyomnövényt adhatok törpenyusziknak?
Figyelt kérdés
Tyúkhúrt, pitypangot, sárga és fehérrépát rendszeresen kapnak, az almát annyira nem szeretik, úgyhogy azt ritkábban. Gondoltam változatosabbá teszem az étrendjüket, és ha már a kertben úgyis megnő a gaz, ne gyomírtózzuk, inkább odaadom nekik (nyilván azt amelyik nem gyomírtós). Csak kérdés, hogy melyiket lehet, szóval írnátok párat amit odaadhatok nekik? Teljesen bio, semmilyen vegyszer nem éri és megfonnyasztom nekik, nyugi :D2022. aug. 11. 20:51
12/20 A kérdező kommentje:
Oké, akkor ezen túl nem adok nekik ennyit
2022. aug. 13. 21:26
13/20 A kérdező kommentje:
A levelében is sok a cukor? Ha azt szedek nekik külön?
2022. aug. 13. 21:33
14/20 A kérdező kommentje:
Mentségemre szóljon, még a nagypapám tanított nyuszit tartani, és ő azt mondta nem lesz semmi bajuk a répától. Tudom, ettől nem lesz jobb a nyusziknak, de innentől odafigyelek erre is. Köszönöm a tanácsokat <3
2022. aug. 13. 21:35
15/20 anonim válasza:
Természetesen abban nincs annyi cukor... :) De ügyelj, hogy ne kapjon nagy mennyiségű zöldet minden egyes nap, mert puffaszthat. Figyeld, hogy milyenek a bogyók, illetve hogy szénáznak-e eleget, és ez alapján adagold a zöldet/zöldséget. A gyümölcsöket meg (plusz a répát, a cukor miatt) kezeld olyan szemlélettel az étrendjükben, mintha egy gyereknél határoznád meg, hogy mennyi csokit ehet (persze arányítva a nyuszi súlyához). Ne ezen éljen, és ne is kapjon minden nap.
16/20 A kérdező kommentje:
#15 Köszi! A bogyók normálisak, a szénát esznek rendesen, a zöldet pedig mindig egy nappal az előtt leszedem és kiteszem száradni, hogy odaadom nekik, hogy ne puffadjanak fel :D Köszönöm a tanácsokat <3
2022. aug. 13. 22:00
17/20 anonim válasza:
Az én nyuszim kedvencei a koriander, oregánó, bazsalikom, pitypanglevél, répa zöldje, petrezselyem. A répát sose hagyom nagyra nőni, akkor szedem ki amikor kb fél centis és azt megeheti a zöldjével együtt. Pitygpangvirágot is kap néha, illetve körömvirágot, azt annyira szereti, hogy kitépi a kezemből. Salátát is ültettem, abból is kap valamennyit, friss füvet is szoktam neki szedni mert imádja. Heti 2x kap édességet, ez egy alkalommal 2 karika banán, vagy egy cikk alma, vagy egy darab áfonya vagy egy szem szőlő (mag nélkül). Ennél több nem kell nekik, a mennyiség amit te adsz rengeteg.
18/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Már nem kapnak annyit, azóta egyszer kaptak 4 szeletet (ketten együtt)
2022. aug. 26. 20:52
20/20 anonim válasza:
Ami jön. Ő majd kiválogatja! Előtte tanácsos pár órán keresztül "fonnyasztani". Frissen felfújhatja. Egy játékot is ajánlok! Ha van a kertben egy nagyon hosszú fűszál, a végét a szájához kell tenni, onnantól kezdve egy élmény, ahogy elfogyasztja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!