Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacom okosabb...

A tengerimalacom okosabb nálam? Jobban tudja mi kell neki, mint én?

Figyelt kérdés

Vettem neki többféle ilyen vegyes tengerimalac kaját, van benne mindenféle, magvak, pelyhek, granulátumok és pelletek, gondoltam izgisebb, ha maga válogat benne, mikor mi kell neki. De mindegyikből csak a zöldeket, a zöld nagy karikákat, a zöld pelleteket eszi meg, az apraját, magvakat, kukoricapelyhet mind otthagyja, kitúrja, belekakil. A zöldekből is a kedvencei a nagy karika, meg az extra vastag pelletek, a nagyobb falatokra bukik, szeret szórakozni velük, szétverni a fogával, de a vékony rudacskákat is szereti elropogtatni, a lényeg, zöld legyen, növényi darabok. Ja és imádja a szénát, jobban, mint a tápot, pedig ismerősi körben, minden malac a búzát, kukoricát, szotyit, magvakat szereti, mind pont a zöld granulátumot hagyja meg, teljesen ellentétben az enyémmel. Az esti zöldség vagy gyümölcs adagjából se eszik többet 3-5 kis kockánál, inkább szénázik, meg ha elfogy a tálkából a zöld és ott vannak a magok, szintén inkább szénázik.

Aztán elolvastam, hogy az zöldeken kívül, nekik minden más csak nasi, nem is nagyon kéne ilyesmit ennie, max keveset, bár neki egyáltalán nem kell.

Na most egy egészségtudatos malacot fogtam ki, vagy csak egy furi gyerek, aki nem szereti a csokit, chipset? 😮 És méghogy buták a tenegerimalacok(sokan mondták).

(Most már kiválogatom neki én magam, csak a zöldeket teszem bele, illetve, ha elfogy, akkor majd sima pelleteset veszek neki.)

2022. jún. 27. 17:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, extra kérés, van olyan pelletes táp, ami nem a szokásos kis vékony rudakat tartalmazza, hanem vastagabb, nagyobb darabokat és egészségesek az összetevői?
2022. jún. 27. 17:17
 2/5 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

Ezek jó minőségű tápok, és nagyobb,vastagabb pelletek.

bunnyNature: [link]

Real Nature: [link]

2022. jún. 27. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Siralmas hogy q mai világban ennyi információ ellenére sokan még mindig maggal égetik a tengerimalacot... A tengerimalac fűevő állat. Széna kell neki! Nem magok! A zöldség is maximum nasi. Kérlek úgy etesd ahogy a Magyar Tengerimalac Védő Közhasznú Egyesület oldalán le van írva. És javasold a laikus ismerőseidnek is.
2022. jún. 27. 17:41
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

Igen, okosabb nalad, joval. Ezert is van meg eletben, mert ugy tunik, hogy hala a jo egnek nem zabalta halalra magat a sok szarbol, amit adtal neki.

Ennyire nehez utana olvasni a dolgoknak? 20 perc lenne az eletedbol!

A haverjaidra vagy nem tudom kikre meg ne hallgass,akik szinten szarul tartjak a malacokat, fuevo allat, nem mag kell neki.

2022. jún. 27. 17:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi #2:)
2022. jún. 27. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!