Hörcsög szaporítótól?
Szóval szerintem a legtöbben hallottak már erről a szaporítóról, aki felelős tenyésztőnek hívja magát. Igen, tudom, tudom, szaporítótól ne vegyünk semmilyen állatot semmiképp és meg is értem miért, de arra gondoltam, hogy elhozok onnan egy még menthető állapotú aranyhörit, és megpróbálok jobb életet adni neki. Nem baj, ha beteg, elviszem egzotikus állatorvoshoz, nem baj, ha agresszív, elfogadom és nem piszkálom. Engem már az boldoggá tesz, ha látom, hogy ásik, kerekezik, eszik, mert tudom, hogy jobban érzi magát.
Hozzak onnan egy hörit, vagy megőrültem és inkább ne is legyen hörim? Jöhet hideg, meleg.
Tenyésztő
A tenyésztőnél nincs beltenyészet, és nem a pénz érdekli, hanem hogy jó helyre kerüljenek a kicsik.
De nem tudsz céllal tenyészteni egy rágcsálót..
Csak,hogy legyen ami nem "szaporítótól van" kitalálta egy valaki ezt és most jó pénze van belőle.Jó üzlet,de tényleg 1500ft helyett 15.000-be adja el darabját,mert ő "nem szaporító".Ti meg ostoba módon veszitek,mert hogy majd nem lesz baja.😂
A hörcsögnek ezer és egy olyan betegsége van amit nem lehet kizárni tenyésztéssel.Nincs is semmilyen garancia rá,hogy a két szülő amit össze cseszet majd hordoz valamit,ezeknél nincs tenyész szemle,meg mindenféle elő szűrés ugyan olyan zsákbacicát veszel mindenkitől.
Amúgy is minek is kellene millió belőlük? Annyi ember nem tart és nem is fog hörcsögöt tartani,hogy tenyésztők kelljenek belőlük.
De tessék,nézd át hány betegsége lehet egy hörcsögnek a szerény kis 1-3 éve alatt.Ezek közül jó,ha egy vagy kettő kizárható "tenyésztés" és szelektálás által.
Én vittem szaporítótól ingyen, és tenyésztőtől is pénzért hörcsögöt (dzsungáriai törpehörcsög) . A tenyésztős hörik 1,5-2 hét alatt meghaltak. Reggelre kitekert pózokban voltak megmeredve. Az hogy adnak egy kis papírt hozzájuk nagy cucc, mintha valami első osztályos hülye gyerek csinálta volna...
Kitörölhettem vele.
Szapis hörik meg vígan éltek. Volt amelyik 2 évet is el élt.
22
Az engedély nélküli tenyésztő kicsoda?
Én egyszer egy kislánytól vettem hörcsögöt.3 évig volt meg. :)
Nála külön volt minden mindentől.5 hörcsög ketrece volt összesen a szobában ahol választani tudtam.
1 volt egy hímé,2-ben 2 nőstény volt,egyben hím kicsik egyben pedig nőstény kicsik.Emlékeim szerint 6 hetesek voltak mindannyian.
Nekem aztán papolhat mindenki tenyésztőkről én akkor jó döntést hoztam,hogy nem mindenféle szervezettől és 'szakembertől' próbáltam szerezni kisállatot.Az a kislány nagyon szépen vigyázott az állatkáira akkor is,ha nem tenyésztő volt és kaptam tőle 3 boldog évet a kis hörimmel.
Borzasztó, mennyi olyan válaszoló írt ide, akinek fogalma nincs a hörcsögös körökben zajló tenyésztő VS szaporító témáról/problémáról. Kérdező, gyanítom, melyik kereskedésre gondolsz. Ha elhozol onnan pénzért egy állatot, akkor nem megmented, hanem arra buzdítod a tulajt, hogy még több hörcsögöt hozzon le futószalagon, hiszen pénzt adtál érte. Ez sajnos nem mentés.
Pezsi az ajánlott szíriai aranyhörcsög tenyésztő. Smallsteps pedig az ajánlott törpehörcsög tenyésztő. Ha tőlük nem szeretnél állatot, fogadj örökbe a Hörcsögmentéstől. Ők többek között a kereskedésben tévesen tájékoztatott gazdik után is "takarítanak" azáltal, hogy felkarolnak egy csomó megunt és kidobott hörcsögöt, majd szerető otthont találnak nekik. De szoktak lenni náluk közvetített gazdikereső csapatok is, vagyis olyan állatok, akiknek a gazdija pórul járt, mert átverték a kereskedésben, és pl vemhes hörcsögöt kaptak... Az ilyen almokról is posztot tesz ki a mentés, és segít a gazdikeresésben.
Szia!
Én is egyetértek a 26-os válaszolóval, a Hörcsögmentést ajánlom. Már fogadtunk örökbe tőlük hörit, és nem bántuk meg!:)
Nem tudom, hogy mennyire vagy tapasztalt höritartó, de mindenképp ajánlom a Hörcsögmentés hivatalos oldalát, szuper infókat olvashatsz rajta:
Ezenkívül van egy Facebook csoport is: Hörcsög imádók 🙂
Csatlakozz nyugodtan, itt is kérdezhetsz a többi hörcsöggazditól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!