Szegeden vagy közelében van hörcsög tenyészet? Szíriai aranyhörcsögöt vennék, de nem bízom az állatkereskedésekben feltétlen, ki tudja milyen szaporítótól vannak az állatok.
1 Szíriai Aranyhörcsög tenyésztő van az országban. A többi mind szaporító azokat viszont nem kéne támogatni.
Tehát ami ajánlott:
Pezsi Aranyhörcsög hobbytenyészet - Budapest
Hörcsögmentés - Budapest de lehet hogy Szegeden is van önkéntesüknél hörcsög. Ajánlom hogy lépj be Facebookon a Hörcsög imádók :) csoportba ott bővebben tudsz tájékozódni a hörikről.
Budapesten van az ország egyetlen aranyhörcsög tenyészete a Pezsi. ha mindenféleképpen tenyésztőtől szeretnél, akkor érdeklődhetsz hörcsögös csoportokban, ismerősök között, hátha valaki jár Szeged-Budapest útvonalon.
Esetleg a hörcsögmentésnél érdeklődni, hogy nem közvetítenek-e a közelben hörcsögöt (bár ő valószínűleg nem tenyésztőtől lesz), vagy tudnak-e segíteni a szállításban.
Esetleg a tenyésztőnek biztos van tapasztalata, hiszen az országban ő az egyetlen, és nem mindenki akar az ország másik feléből felutazni Pestre.
Őrülök neki, hogy nem támogatod a kereskedéseket, én is szegedi vagyok, és amit ott láttam a kereskedésekben, az valami szörnyű, és ki tudja melyik ember genetikai beteg, beltenyésztett hörcsögét árulják. De ez országosan igaz.
#3 a kereskedés vissza veszi azokat a höriket amik a tudatlan gazdinál leelenek és feleslegesek a kicsik.
Tehát folyamat testvérek párzanak.
A kereskedés a szaporítóktól vesz állatot kedves utolsó... A kereskedés és a szaporító ROSSZ. A tenyésztő (Pezsi) és a Hörcsögmentés JÓ.
Telekocsival simán megoldható a szállítás Szegedre a Pezsitől és a Hörcsögmentéstől is. De utóbbinak most vannak örökbe fogadható hörcsögei Szegeden is.
Állítólag van olyan kereskedés ahol a raktárban szaporitanak. De egyébként más szaporitóktól/házi szaporitóktól.
Házi szaporító: Az illető otthon szaporitja a hörcsögeit és a kölyköket eladja a kereskedéseknek.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. :)
#3 sokan megírták, de hidd el, hogy a tenyésztők nem fogják jó szívvel eladni az állataikat kereskedésekbe. Volt törpenyulam, tenyésztőtől vettem, nincs az az állatbolt, ami meg tudja teremteni azokat a tartási körülményeket, amik a tenyészetben vannak. A tenyésztők biztosra mennek, hogy jó helyre kerüljön minden állat.
A Pezsinél nincs új alom, a Hörcsögmentést bekövettem.
Kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Hörcsögfalvát? Most találtam, azt írja a honlap, hogy tenyésztőtől származnak az állataik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!