Jó ez a magkeverék hörcsögnek vagy tengerimalacnak?
Tengerimalacnak kifejezetten káros. Korlátlan mennyiségű szénát, és emellett naponta kevés, rostban gazdag pelletált tápot kell kapniuk.
Hörcsögnek jó, de további táplálékokkal kiegészítve, mert ez így valóban kevés.
Amúgy ez tök érdekes - nem megcáfolni akarom a válaszolókat, mert tudom, hogy igazuk van, de mégis. Mostanság ugye ez a széna+pellet van nyomatva a malacoknál.
Nekem sok (15-20) éve volt malacom, mikor még nem volt ennyire elterjedt a fellelhető okosság, exós dokik, stb. Akkoriban volt kifejezetten a fentihez hasonló magkeverék malackáknak (meg hörcsögnek meg nyuszinak meg minden másnak, hasonló de nem teljesen ugyanaz az összetétel). Ugye az volt, hogy oké ez malacnak való, akkor ezt kapja, ennyi. Pellet meg a mostanihoz hasonló, füvekkel meg mindenféle finomsággal teli táp nem is volt. A szénát meg az almok közé rakták kb, zöldséggel meg gyümivel volt kiegészítve a magkeverék.
Amit írtok, hogy válogat, az mondjuk tényleg megvolt, a kukorica mindig ott maradt.
De lényegében minden hibát elkövettünk, amit csak el lehet, mégis, 8+ évig volt boldog röfögős purrogós malackám. :)
(Ezt most nem azért írom, hogy bezzeg én, és akkor most miért nem jó a malacoknak a mag, csak hogy baromira érdekes, hogy mennyit változott-fejlődött a kisállattartás is az évek alatt.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!