Kiszökött a patkányom! Hogyan fogjam meg?
A kajás csalogatás nem biztos, hogy jó módszer... Nekem régen mindig az volt a bajom, hogy az ágy mellett van egy keskeny rés, ahol mászkált, de én nem fértem hozzá. Nyújtottam a kaját, kijött, megszagolta. Ha közben felé nyúltam, visszább ment, hogy ne érjem el. Viszot ha csak a kaját nyújtottam, azt kivette a kezemből és elfutott vele.
A mostani patim "idomítva" van. Tudom, hogy ez most nem segít, de ha meglesz, megtaníthatod rá, hogy mondjuk ciccegsz neki, mikor jutalomfaltot adsz. Egy idő után megtanulja, hogy mindig jöjjön, mikor ciccegsz. Az enyém kiengedve is átfut értem a szobán. Azt viszont ne felejtsd el, hogy ha sokszor nem adsz neki a ciccegés után legalább egy sikmit, nem fog engedelmeskedni.
Az élvefogó tényleg jó ötlet, illetve a ketrecet is nyitva lehet hagyni. Vagy ülj a kuka mellé, és várj. Majd megjelenik vhol a környéken, ha csöndben és többé-kevésbé mozdulatlanul vársz...
Mindenesetre ha ma nem jön vissza, tegyél ki neki vizet és kaját a földre, nehogy éhezzen, szomjazzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!