Ehet a hörcsög cukkinit magvastól?
Olvastam minden felé, hogy almát mag nélkül ehet, de a cukkini esetén nem írta hogy mag nélkül.
5 napja kaptunk két kis hörcsögöt és másodszor esznek sajtot is és cukkinit is, de ma a cukkinit maggal együtt adtam. Adtam nekik kevés vizet, és nem száraz a székletük, illetve állandóan mosakodnak, feneküknél, fejüknél. Illetve érdekes hogy magányos állatok, mi ajándékba mégis két nőstény hörcsögöt kaptunk, egy ketrecben. Ez az első hörcsög a házban, félek hogy valamit rosszul csináltam.
Egy darabig elvannak ketten, főleg, amíg kicsik. De bármelyik nap kitörhet az égiháború, ami akár valamelyikük életébe is kerülhet. Lehet jövő héten, lehet pár hónap után. Tényleg magányos állatok. Nem ártana beszerezni egy másik ketrecet, hogy amikor kezdődik a harc azonnal szét lehessen venni őket. 6 hetesen már ivarérettek, akkor már jobb nekik egyedül.
Ehet sokféle zöldséget, füvet, tejfölt, igazán nem válogatósak. Nálunk ugyan cukkini nincs, de az uborka magját kifejezetten szeretik. Kell egy kerék nekik, és igazából nagy baj nem lehet velük.
Bocs hogy nem pont a cukkinis kérdésre válaszolok, de megakadt a szemem azon a részen, hogy "Adtam nekik kevés vizet".
Ne kevés vizet adj nekik, hanem mindig álljon a rendelkezésükre önitatóban.
Köszi a segítséget. Mint írtam, kettőt kaptunk, semmi információval. Ketreccel, kerékkel, és házikóval, illetve azt mondták, hogy nem kell itatni, mert elegendő víz van a táplálékban amit felvesznek.
Most még eljátszanak ketten, de akkor szétválasszuk őket.
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy ma nem olyan elevenek mint szoktak lenni, egyikük se tekeri a kereket, a házukban vannak, pihennek, alszanak, kijönnek enni-inni. A meleg az oka vagy túl ették magukat?
Kicsi nekik a ketrec és a kerék is, ezek után biztos vagyok benne. A kereket vedd ki (jól gondolom, hogy nem zárt az alja, hanem drótokból áll?), a nem zárt aljúba beszorulhat a lábuk, és ha kicsi, gerinc problémát is okoz nekik.
Azért jó volna tudni, törpe vagy aranyhörcsög-e a csapat. Tudnál egy fotót csinálni róluk? Vagy ha nem, nézz meg kérlek a neten fotókat, melyik feje hogy néz ki, nagyon eltérő a minimális helyigényük és a minimum kerékátmérő mekkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!