Ma találtam egy nyuszit az udvarban. Adtam neki salátát, és vizet, de nem akar inni. Hogy tudnám rávenni az ivásra? Mit tehetek még érte?
Biztosan nem vadnyúl, tarka és hosszabb a szőre.
Nem friss salátát kapott, hanem fonnyadtat, füvet nem adtam neki, mert a nap kiégette, csak tyúkhúr maradt az udvaron, ami ugye mérgező, és a friss zöldtől amúgy is felpuffadnak.
A képét felraktam a város fb oldalaira.
Ma pedig körbe kérdeztem a szomszédság, de érdekes módon senkihez nem tartozik.
Tettem alá a ládába forgácsot,és rágni cseresznyefa gallyat.
A tyúkhúr nem mérgező nyugodtan adhatod, csak ha van rá lehetőséged inkább fonnyadtan.
Egy kisebb összefoglaló a táplálásról:
"Gyűjthetünk a nyuszinknak füvet, tyúkhúrt és pitypangot is szintén megbízható területekről. Nagyon fog neki örülni. Persze a friss és nedves fű felfúvódást is okozhat ha hirtelen kap nagy adagot, így természetesen ehhez is fokozatosan szoktassuk hozzá."
Egyébként a saláta legyen bio, ha adsz neki, mert nagyon magába szívja a mérgező vegyszereket. Persze egy átlagos embernek nem okoz problémát, de egy átlagosan 2-3 kg-s nyuszi testében viszonylag hamar felgyülemlik a méreganyag. Persze nem 1-2 levél után fog belebetegni, de hosszabb távon káros lehet.
Ha tudsz azért ismerőstől vagy valahonnan legalább egy kisebb adag szénát szerezz be, mivel a nyuszi főtápláléka a fű. Legalább a tápláléka 70-80 százalékát kell kitennie, és mivel nem tudjuk, hogy mennyire van hozzászokva a friss fűhöz, ezért szárított fűvet, vagyis szénát kell neki adni. Magot pedig ne adj neki. Fűevő állatnak nem magra van kifejlődve az emésztőrendszere a magkeverékekben lévő magok többségét el sem tudják rendesen rágni (vagyis úgy törik a szájukban, hogy akár belső sérülést is okozhat). Ha tápot akarsz neki adni, akkor valamilyen fűalapút adj.
Egyébként a láda mekkora? Egy nyuszinak minimum 100cm*50cm-es alapterületű hely kell, ennél kisebb már kínzás számára. Persze 1-2 napot kibír ennél kisebb helyen is, de ki tudja meddig lesz nálad.
Hogy van a nyuszi?Nálad van még?Gyorsan meglehet ám őket szeretni és a végén semmi pénzért nem válnál meg tőle mert annyira szeretnivaló kis lények.
Ha a gazdája meg van akkor nyilván ennyi volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!