Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ma találtam egy nyuszit az...

Ma találtam egy nyuszit az udvarban. Adtam neki salátát, és vizet, de nem akar inni. Hogy tudnám rávenni az ivásra? Mit tehetek még érte?

Figyelt kérdés

2021. júl. 5. 20:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Biztosan nem vadnyúl, tarka és hosszabb a szőre.

Nem friss salátát kapott, hanem fonnyadtat, füvet nem adtam neki, mert a nap kiégette, csak tyúkhúr maradt az udvaron, ami ugye mérgező, és a friss zöldtől amúgy is felpuffadnak.

A képét felraktam a város fb oldalaira.

Ma pedig körbe kérdeztem a szomszédság, de érdekes módon senkihez nem tartozik.

Tettem alá a ládába forgácsot,és rágni cseresznyefa gallyat.

2021. júl. 6. 15:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Iszik,eszik már vagy mit csinál?Felnőtt példány amúgy?Lehet kapni a Sparban 550 Ft-ért speckó nyúl magkeveréket 1kg-os kiszerelésben.Pont ma vettem a nyuszikáimnak.Uborka,dinnye ilyeneket adj neki ha van mert az olyan mintha inna de közben eszik is.Enyémek szeretik ebben a melegben.Vagy ha veszel retket a boltban a levelét ha neki adod szeretni fogja
2021. júl. 6. 16:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A tyúkhúr nem mérgező nyugodtan adhatod, csak ha van rá lehetőséged inkább fonnyadtan.

Egy kisebb összefoglaló a táplálásról:

[link]

"Gyűjthetünk a nyuszinknak füvet, tyúkhúrt és pitypangot is szintén megbízható területekről. Nagyon fog neki örülni. Persze a friss és nedves fű felfúvódást is okozhat ha hirtelen kap nagy adagot, így természetesen ehhez is fokozatosan szoktassuk hozzá."

Egyébként a saláta legyen bio, ha adsz neki, mert nagyon magába szívja a mérgező vegyszereket. Persze egy átlagos embernek nem okoz problémát, de egy átlagosan 2-3 kg-s nyuszi testében viszonylag hamar felgyülemlik a méreganyag. Persze nem 1-2 levél után fog belebetegni, de hosszabb távon káros lehet.

Ha tudsz azért ismerőstől vagy valahonnan legalább egy kisebb adag szénát szerezz be, mivel a nyuszi főtápláléka a fű. Legalább a tápláléka 70-80 százalékát kell kitennie, és mivel nem tudjuk, hogy mennyire van hozzászokva a friss fűhöz, ezért szárított fűvet, vagyis szénát kell neki adni. Magot pedig ne adj neki. Fűevő állatnak nem magra van kifejlődve az emésztőrendszere a magkeverékekben lévő magok többségét el sem tudják rendesen rágni (vagyis úgy törik a szájukban, hogy akár belső sérülést is okozhat). Ha tápot akarsz neki adni, akkor valamilyen fűalapút adj.

Egyébként a láda mekkora? Egy nyuszinak minimum 100cm*50cm-es alapterületű hely kell, ennél kisebb már kínzás számára. Persze 1-2 napot kibír ennél kisebb helyen is, de ki tudja meddig lesz nálad.

2021. júl. 6. 16:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha nem bírod eltartani akkor, menhely. De ahogy láttam akkor amit írtak, azokat betartottad.
2021. júl. 10. 21:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Hogy van a nyuszi?Nálad van még?Gyorsan meglehet ám őket szeretni és a végén semmi pénzért nem válnál meg tőle mert annyira szeretnivaló kis lények.

Ha a gazdája meg van akkor nyilván ennyi volt

2021. júl. 14. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!