Melyik táp a legjobb törpenyuszinak?
Tervezek venni egy törpenyuszit, ajándékba.
Mi mindenre van szüksége a tápot, almot, ketrecet kivéve?
A kisállatboltban kapható tápok megfelelő minőségűek-e neki, vagy vegyek máshol?
#11, elmondtam van tapasztalata ebben. Amúgy meg a többi kedves válaszoló belinkelt oldalakat, ahol meg is lehet nézni a tartást. Erre te jössz kötekedni.
Ki mondta, hogy nincs rá pénze? Egy kedves ajándéknak szánom, ami meg lett beszélve. (Mert ez is problémád volt, úristen, mivan ha nincs megbeszélve)
Ha te ruhát veszel valakinek szülinapjára, vagy bármit, én is mondjam azt, hogy miért nem vesz magának, nincs rá pénze? Vagy miért nem megy turiba, onnan szinte ingyen elhozhatja?
Nem kell kötekedni tovább. Nemhogy örülnél annak, hogy valaki megvesz egy állatot egy olyan boltból, hogy kínozzák őket és hatan vannak egy ketrecben, majd jól lesz tartva, rendes körülmények közt, olyan tápokkal ami neki megfelelő.
Amúgy meg igen, ha nem lenne rá pénze, simán fizetném az orvost is. 😚
"Ha te ruhát veszel valakinek szülinapjára, vagy bármit, én is mondjam azt, hogy miért nem vesz magának, nincs rá pénze? Vagy miért nem megy turiba, onnan szinte ingyen elhozhatja?"
Oké, értem, hogy ért hozzá, de nekem a te felfogásod nem tetszik.
Azért egy tárgy és egy élőlény között van különbség. A ruhát megveszem, ha nem költ rá, akár nem is mossa az ő baja. Ha a nyuszira nem költ, azzal már egy másik élőlényt kínoz.
Egyébként a tapasztalat sem feltétlen jelent hozzáértést. Apám 10-en éves korától egészen a negyvenes éveiig tartott nyulakat, mégis a mai napig feletetné a mérgező növényeket a nyulaimmal, és állandóan az a baja, hogy túl nagy ketrecük van (130cm*70cm alapterületű). Még óvodás voltam, amikor befejezte a nyúltartást, de emlékszem, hogy 4-5 nyulat képes volt bepréselni egy fél négyzetméteres ketrecbe, és akkor már majd 30 év tapasztalat volt mögötte. Szóval a tapasztalat nem jelent hozzáértést.
"Nemhogy örülnél annak, hogy valaki megvesz egy állatot egy olyan boltból, hogy kínozzák őket és hatan vannak egy ketrecben, majd jól lesz tartva, rendes körülmények közt, olyan tápokkal ami neki megfelelő."
Bár a #11-es választ nem én írtam, de örülök neki, hogy EGY nyuszinak jobb lesz. Viszont a legtöbb ember ennél nem lát tovább. Ahol kereslet van ott kínálat is. Ha te elhozol egy nyulat, akkor odavisznek másikat, sőt általában többet is, mert látják, hogy van aki megveszi. Elviszel egyet, helyette pedig 2-3 kerül oda szenvedni, akik aztán ki tudja, hogy hova fognak kerülni (mert az eladó bárkinek kérdés nélkül eladja, aki pénzt ad érte).
Erről az oldalról tudsz rendelni, az összes jó táp megtalálható az oldalon, de sajnos a nem jók is, leírom egyszerűen. [link]
Fontos hogy csak az a jó táp aminek 20% felett van a rosttartalma, fehérje max 15%, zsírtartalom max 4%, és egyforma pelletekből áll. Figyelni kell a nyuszi életkorát és úgy venni a tápot.
Kölyök: Junior, Young
Felnőtt: Adult
Idős: Senior
Másik fontos egy márkán belül is vannak jó és vannak rossz tápok.
Beaphar Nature: JÓ.
Beaphar Care+: ROSSZ.
BunnyNature: A Shuttle Rabbit (átszoktató táp, rövidtávon használható pl ha rossz tápról szoktatod át a jóra) de a többi tápja szuper és hosszútávon is etethető.
Versele-Laga: Csak a COMPLETE a JÓ, a NATURE és a CRISPY MUESLI az ROSSZ.
Oxbow: Magyarországon csak az ESSENTIALS kapható, az analitikája jó, de az összetétele nem.
Nutrin: ROSSZ
Reform: Nem írom hogy ROSSZ de nem etetnék vele.
JR Farm: ROSSZ
Trovet: Kényszeretetéshez használható, életet ment, de hosszútávon nem jó.
Ajánlok egy facebookos csoportot, itt tudnak a legjobban segíteni mindenben: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!