Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy hónap egy aranyhörcsögnek...

Egy hónap egy aranyhörcsögnek hány emberi év?

Figyelt kérdés
egy év egy aranyhörcsögnek hány emberi év?

#hörcsög #aranyhörcsög #kisemlős #állatkorok #emberkorok #állatkorok emberbe átszámitva
tegnap 13:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Nincs értelme összevetni egy kisemlős és egy ember élettartamát. Egy év egy aranyhörcsögnek is csak egy év.
tegnap 13:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A kutyáknál szokták ezt a hülyeséget csinálni de ott sincs semmi valóság alapja mint ahogy más állatnál sincs semmi értelme
tegnap 13:36
 3/11 A kérdező kommentje:
ez nem válasz engem az érdekel hogy 2 évesen pl hány évesnek számitanak
tegnap 14:06
 4/11 A kérdező kommentje:
#1 nem is tudtam akkor mér irják hogy egy hörcsög csak 2-3 évig él hát ah neked igazad lenne akkor hörik is 70-78 évig élnének (mondjuk az jó lenne)
tegnap 14:38
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Nagyjából 2-3 évig él egy hörcsög. Egy ember meg 60-80 évig. Így már az arányokat ki tudod számolni.
tegnap 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

azért nehéz így összehasonlítani, mert nekik más a fejlődésük, más az életciklusuk.

Ha abból indulunk ki, hogy egy hörcsög mondjuk él max. 3 évet (ritkán többet), az ember meg max 100-at (ritkán többet), akkor ennek alapján 1 hörcsögév=kb. 33 emberi év LENNE.

De! Egyhörcsög már 1 hónapisan ivarétett lehet és vemhesülhet! Ha egy hörcsögév 33 emberév lenne PONTOSAN, akkor az olyan lenne, mintha egy ember 33/12= kb. 2 és féléves korában teherbe eshetne, ami lehetetlen, szóval ez a pontos megfeleltetés nem működik!

Abban van NÉMI párhuzam, h egy 1 éves hörcsög egy 30-40 év körüli, szóval "ereje teljében" lévő embernek felel meg, természetesen megfelelő tartási körülmények mellett, egy 2 éves pedig kb. egy 60 éves embernek, aki még élhet azért egy jó ideig, persze ismét akkor, ha a megfelelő körülmények adottak, és a genetikája is jó az illetőnek, mert az sem mindegy...

tegnap 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

Az arányok miatt szoktam ezen gondolkodni én is, nem feltétlen azért hogy okoskát játszak.

Gondold el ha a hörinek egy hónap olyan mint neked 2 év akkor mennyire fontos hogy minden nap foglalkozz vele, stb

tegnap 15:28
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Az első válaszoló teljesen jól írta, kérdező. Amit te reagáltál rá, az meg full baromság, de a kérdésed is. Miért nem egy óriás teknőshöz hasonlítod? Tovább élnek, mint az emberek. Vagy rögtön egy medúzával 900 évig is elélnek, de állítólag örökké, mert képesek regerálni a sejtjeiket.
tegnap 15:55
 9/11 A kérdező kommentje:
jóévan már nem kell rögtön nekem esni he
tegnap 15:57
 10/11 A kérdező kommentje:
engem ha érdekel akkor érdekel ez van
tegnap 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!