Milyen állatot érdemes tenyészteni ami kb.100.00 Ft alatt tudnék meg szerezni?
Szeretek az állatokkal dolgozni és gondoltam hogy valami hasznot is szerezhetnék is belőle.
Milyen fajtát(pl.nyúlra gondoltam vagy kisseb papagájra)És hogyha kisemlős akkor konyhakészen vagy élve érdemes eladni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha házi kedvencet tenyésztesz, és normálisan csinálod, abból nem lesz hasznod. A tenyésztés egy hobbi, nem haszonszerzési lehetőség. Amit kapsz a kölykökért azt visszaforgatod a tenyészetbe.
A szaporítás (amiről sejtésem szerint beszélsz) már hozhat hasznot, csak az meg nem jó dolog. Genetikai betegségek, vemhességi, vagy fialási komplikációk, stb., amire egy átlagos szaporító nincs felkészülve. Ráadásul megfelelő szakértelem nélkül minden vemhesség, és fialás kockázatos, sőt még szakértőnél sem 100%-os a túlélési esély. És abból is csak akkor lesz hasznod, ha rossz körülmények között tartod őket, hiszen ha normális körülmények között vannak, akkor visszaforgatod a kapott pénzt az állattartásba.
Az állatok konyhakészen eladására, meg inkább nem is mondanék semmit, de én úgy gondolom, hogy aki tényleg szereti az állatokat az nem azzal nyerészkedik, hogy levágja őket, és eladja.
Eleve nálam ez az állatokon való nyerészkedés is távol áll. Úgy gondolom, hogy aki őszintén szereti az állatokat az nem a pénzt látja bennük.
Ezeket ajánlom
-Hörcsög: olcsó, gyorsan szaporodik, kb havonta elli könykeit egy általa készített menedékbe, alájuk faforgácsot javasolt tenni és kell nekik kerék amiben szaladgálnak, magokat esznek
-Tyúk: teljesen jól tartható állatfajta, etetheted magokkal meg ilyenekkel és tojást is tojik neked, mellesleg olcsón beszerezhető, két hasznú jószág
-Kissebbségi rézbőrű: bármilyen elhanyagolt helyen össze tudsz szedni ingyen egy tenyészpárt, csak egy pár négyzetméteres szobát berendezel szeméttel illetve kartondobozokkal meg néha bedobsz nekik valami kajamaradékot/dögkútból kipecázott maradékot meg vizet azon teljesen jól elvannak, a nőstény 9 havonta elli le 5-8 kölykét szóval nagyon gazdaságosan tartható, igénytelen állatfajról van szó, sok betegséget terjeszt
-Patkány: könnyen tartható igénytelen állat, hamar megszelídül, gyorsan szaporodik, lehet vinni sétáltatni is, pestist terjeszthet
Sokan nyomják itt a nagy fotelállatvédőt...
JÓ REGGELT!
Az összes szap...izé "TENYÉSZTŐ SZAKEMBER" is pénzért csinálja.
És húst zabáltok-e? Bőrkabát? >:) (Tudom, mindenki vegán.)
Egér és patkány.
A szopós egér, de főleg a szopós patkány, fagyasztva folyton hiánycikk, pedig sok kígyós keresi.
Ha pedig szárazjégben postázol is...na az a nyerő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!