Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért dobbant a nyuszim?

Miért dobbant a nyuszim?

Figyelt kérdés

Van egy kétemeletes ketrece és amikor meglát engem elkezd hangot kiadni, dobbantani és fel-le futkosni, ugrálni.

Csak nemrég kezdte el csinálni, fél éves nőstény törpenyuszi.

Ha a kezembe veszem, megnyugszik. Ezt miért csinálja?

2021. ápr. 15. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%
Mert
2021. ápr. 15. 19:00
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
Örül neked.
2021. ápr. 15. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Ideges. Nem tudja mi történik körülötte.
2021. ápr. 15. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Akkor dobbantanak ha idegesek.
2021. ápr. 15. 19:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hátha érdekel:

[link]

Az enyém akkor dobbant ha megijed valamitől, akkor jön ki amikor akar, megszokta az egész lakást de ha hirtelen szembetalálja magát valami nagy nem odaillő dologgal akkor előfordul, hogy megijed és jön a dobbantás pár percen keresztül.

2021. ápr. 15. 19:25
 6/11 anonim válasza:
100%

A dobbantás általában veszély jelzése a többi nyuszinak (ami ez esetben nincs, szóval akár neked is)

Láthat valami olyat, amit veszélynek érzékel, vagy lehet, hogy pont téged tart annak.

Remélem ki szoktad őt engedni, ezáltal meg is ismeri a környezetét, és nem fog félni.

Illetve az udvarlás jele is lehet, de mivel lány nyuszid van, ez az opció kizárt.

2021. ápr. 15. 19:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Majdnem minden nap kiviszem a kertbe legelni, kikötve ha tudom felügyelni vagy rácssal fölötte. De szabadon nem engedhetem, mert már többször átszökött a szomszédba.
2021. ápr. 15. 19:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A többiek jól mondják, hogy ideges.

Viszont ez olyan idegesség is lehet, hogy épp téged szid, meg neked parancsol, hogy negedd ki vagy adj neki enni.

Tudom ez furán hangzik, de így is szoktak követelőzni.

2021. ápr. 15. 19:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam mondani, amit a 8-as írt: az enyémen kifejezetten látszik, hogy fel van paprikázva sokszor, pl. ő utálja, ha felveszem, de nagy ritkán azért megdajkálom. Nyugodtan tűri, viszont ha leteszem, jön a dobbantás, és mered rám nagy szemekkel :D Ugyanez, ha behozom a kertből, amikor neki még ez nem állt szándékában. Mókás kis állatok :)
2021. ápr. 15. 20:06
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez úgy nyilvánul meg, hogy mikor a tápos zacsiból átborítom a tápot a tápos dobozba, akkor mindenhol is táp illat lesz.

Na ilyenkor elő csörtet és fel alá rohangálva dobbantgat, hogy hol a táp muteeer?!?

Haláliak sokszor.

#8 voltam

2021. ápr. 15. 21:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!