Miért dobbant a nyuszim?
Van egy kétemeletes ketrece és amikor meglát engem elkezd hangot kiadni, dobbantani és fel-le futkosni, ugrálni.
Csak nemrég kezdte el csinálni, fél éves nőstény törpenyuszi.
Ha a kezembe veszem, megnyugszik. Ezt miért csinálja?
Hátha érdekel:
Az enyém akkor dobbant ha megijed valamitől, akkor jön ki amikor akar, megszokta az egész lakást de ha hirtelen szembetalálja magát valami nagy nem odaillő dologgal akkor előfordul, hogy megijed és jön a dobbantás pár percen keresztül.
A dobbantás általában veszély jelzése a többi nyuszinak (ami ez esetben nincs, szóval akár neked is)
Láthat valami olyat, amit veszélynek érzékel, vagy lehet, hogy pont téged tart annak.
Remélem ki szoktad őt engedni, ezáltal meg is ismeri a környezetét, és nem fog félni.
Illetve az udvarlás jele is lehet, de mivel lány nyuszid van, ez az opció kizárt.
A többiek jól mondják, hogy ideges.
Viszont ez olyan idegesség is lehet, hogy épp téged szid, meg neked parancsol, hogy negedd ki vagy adj neki enni.
Tudom ez furán hangzik, de így is szoktak követelőzni.
Nálunk ez úgy nyilvánul meg, hogy mikor a tápos zacsiból átborítom a tápot a tápos dobozba, akkor mindenhol is táp illat lesz.
Na ilyenkor elő csörtet és fel alá rohangálva dobbantgat, hogy hol a táp muteeer?!?
Haláliak sokszor.
#8 voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!