Miből áll egy patkány anyatej?
4 napja találtam táborban egy kisállatot. Mivel este nagy vihar volt készülőben ezért magamhoz vettem. Eddig boltitejjel itattam. Ma voltam állatorvosnál és azt mondta hogy próbáljak neki keverni anyatejhez hasolnó összetételű italt. Kerestem interneten de nem találtam.
előlre is köszi :)
Patikában vegyél újszülöttnek való tápszert. Nem biztos, de lehet, hogy csak receptre adnak, de ha mondod, hogy kisállatnak kéne, meg sürgős, akkor biztos adnak. :)
Két hetes koráig (amíg kinyílik a szeme) 2-3 óránként etetni kell, éjszaka is! Utána elég egyszer felkelni hozzá éjjel, de napközben azért még kapja 3 óránként a tejcsit.
2,5 hetes korától már kezdi kóstolgatni a szilárd tápot, 3 hetes korától, ha szépen fejlődik, már elég napi 3-4-szer etetni, és legyen előtte mindig szilárd kaja. 4-5 hetes korában már teljesen el lehet hagyni a tejet.
És nagyon fontos, hogy amíg nagyon pici, magatehetetlen, mindig tartsd melegen! Legjobb, ha van valamilyen pici, puha anyagból készült kis "szütyőd", amit pl. a nyakadba akasztasz és a tested tartja melegen, ha nem megoldható, akkor infralámpa, de vigyázni kell, nehogy megégesse a bőrét! Nagyon rendes tőled, hogy megmentetted, sok sikert a picihez! Én is neveltem már babapatkányt, tudom, hogy nem egyszerű, de hidd el, megéri! :)
Köszi szépen :)
Eddig is felkeltem hozzá éjszaka 3 óránként, holnap első dolgom a patika felkeresése lesz :)
A többieknek pedig köszönöm a haszontalan hozzászólást. Hidegen hagy.
Mégegyszer köszönöm a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!