Melyiket válasszm? (degu, patkány, höri? )
lehet vmi kisállatom...:
-törpe vagy aranyhöri
-degu
-patkány (ennek nem annyira örülnek a szüleim... )
van egy ketrecem 60x30x60-as
ja meg egy terráriumom 75x30x35-ös... ezekbe kellene elférnie.. (elférniük...)
köszi a válaszokat!
PATKÁNY!
Nekem az volt, nem fogod megbánni. Olyan okos, mint egy macska.
már megint.....?
Feltetted ugyanazt a kérdést, csak szűkítetted a kört:D
én patkányt vennék, de azzal sokat kell foglalkozni és a szüleid sem örülnének neki azt mondtad.
akkor viszont hörcsög. jóval kevesebbe kerül eltartani mint a többi nagyobb rágcsálót. kevesebbet kell vele foglalkozni, szóval nem sértődik meg ha csak óránként 1x simogatod meg :)) és végül is azzal is lehet szórakozni. és annak elég egy akkora ketrec is. a patkánynak nem. azt ki kéne engedni a szobádban.
szóval a hörcsögöt ajánlom.
Patkány!
Volt már hörcsögöm, törpenyulam, tengerimalacom és egerem is, de a patkány minden megelőzi intelligenciában és ragaszkodásban.
Összesen 4 patkányom volt és mind külön egyéniség, rettentő aranyos állatok.
Mamádnak meg elmondhatod, hogy egyáltalán nem büdösek, nem zajosak ( nem úgy, mint pl. a nyúl, vagy tengerimalac...).
Nekem se örültek, mikor csak úgy hazahoztam egy patkányt, 2 napig nem is tudtak róla. Mikor meglátták mondták, hogy vigyem vissza.
5 perc múlva meggondolták magukat. :)
20:08-as vagyok
Mind a 4 patkányom hím volt és nem voltak büdösek!
Jó persze van egy alap szaguk, de össze sem hasonlítható azzal az erős ammóniaszaggal ami a nyúl, vagy tengerimalactartással jár.
És én eddig úgy tapasztaltam rágcsálókkal, hogy a hímek kezesebbek.
Eddig akármennyi hörcsögöm volt, mind a nőstények voltak harapósan, így eszembe sem jutott, hogy patkányból lányt vegyek, nem is bántam meg, nagyon nyugodt volt mind.
Ja, fontos, hogy ha a patkány mellett döntesz, csak tenyésztőtől vedd, mert a kereskedésben kapható kígyóeleség-példányok sajnos ideggyengék ( első patim onnan volt ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!