Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Lesz valami baja a kispatkányo...

Lesz valami baja a kispatkányomnak amiért megette a faforgácsnak a nejlonját? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

A ketrecen kívül volt a forgács, és mikor hazértem akkor láttam h leszakított belőle egy elég méretes darabot, egy részét megette, egy másik részére megráfeküdt.

Olyan köhögés szerű volt amit csinált, majd abbahagyta nyugisan mászkált( a h szokott), majd most lefeküdt ihizni, de néha még mos tis van aza kis köhécselése..

2008. dec. 1. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát, előfordulhat a nejlontól bélelzáródás, bélcsavarodás,de remélhetőleg jól megrágta szétszaggatta mielőtt lenyelte. Sok mindent nem tudsz csinálni, mivel állatorvos megműteni nem fogja. Én is jártam így régebben, behúzott magához egy kis nejlondarabot, de átvészeltük.
2008. dec. 1. 19:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Ohh hát mostmár nagyon jol van akisdrágám..csak olyan kis mocsi volt amiért kivettem tőle ezért jol meghrapott(ez volt az elsőharapásunk..) és én meg ugymegilyedtem h kirántottam akezem, és a ketec jol orrbavágott, tehát nem csaka kezem vérzett végül. Utána elkzdtem neki mondani meg mutattam neki a véres ujjamat h nézze meg h mivel tette ezt, h ami enni ad neki stb..és olyna értelmesen nézett, mit aki megértette..nagyon fura..de ma inkább csak messziről figyelem, és beszélek neki:D
2008. dec. 1. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindent megrágnak, imádják a vezetékeket. de nem nyelik le, csak rágják. tegyél be neki egy papírtörlö tekercsröl lefogyott üres papír csövet, vagy egy darab nem illatos sima fehér zsepit. értékelni fogja.

aztán pici darab rongybol csinálj neki függö ágyat. egy 10x10 cm-es törölköz darabot vagy bármilyen kisronygdarabot a négy sarkánál fogva erösítsd fel a ketrec tetejére. ha nem tudja mi az akkor tegyél bele neki finomságot. imád mászni, tegyél be neki fa ágat ahol mászhat fel le.

2008. dec. 1. 20:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Volt papírtörlő, d ekivettem mert más abbol s hiányzott, am nagyon jo ötlet az ágya, hnap meg is csináom neki. Faág meg már van bent:)

Köszii a segítséget.

2008. dec. 1. 21:53
 5/5 anonim ***** válasza:
én már csak annyit tennék hozzá, hogy mindig legyen bent nála valami rágcsálni való játék - akár egy papírdoboz, vagy keményebb fából készült tárgy - hogy lekoptathassa a fogait. ugyanis ha ezek túlnőnek, az nagyon kellemetlen, fájdalmas. a szárazeledel is jó erre a célra.
2008. dec. 17. 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!