Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ha egy egeret megfogok élve...

Ha egy egeret megfogok élve és elviszem több km-rel arrébb a város határába lerakom hobbitelkes, inkább erdősített részre, életben tud maradni? alkalmazkodik?

Figyelt kérdés
2020. dec. 12. 18:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Búvóhelyet keres, majd ennivalót is fog találni, fű, mag, gyökér, stb. Nekik nem a betonfalas ház az alap élőhelyük.
2020. dec. 12. 18:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Jóhogy. Az egér nem szobacica. ;) FAlvakban a fedeztlen, romos melléképületekben is vígan áttelelnek. Csak hát a fűtött ház mégiscsak kényelmesebb nekik, pláne, hogy az embernek leledzik egy éléskamra nevezetű csuda ki helye. :P Az nagyon frankó, egérke őnagyságának, és meg is értem, az ő szemszögéből.

És persze ha az ember házában nem találkozik macskval, akkor megütötte a főnyereményt, mert akkora ház a macstól is védi.

Azonban nem függ a rágcsáló a házban tartózkodástól. Automata szőrzetet teremtetett számára, ami télen fűti őt, nyáron hűti (függően, hogyan borzolja).

Én is fogtam már több egeret élvefogó csapdáimmal. Kiraktam a szűrüket, minek szaporodjanak el, magvakat kint is talál. Beássa magát üregekbe, védi, fűti.

Egy probléma, hogy szaganyagot hagy mint nyomvonalat, melyen át visszatalálhat könnyedén a házba -ezt a tuti módszert házon belül si alkalmazza a nyerő útvonalakhoz, pl kamrába mi a legrövidebb és fal menti, biztonságosabb út-, épp ezért javasolt legalább egy kilométerre arrébb vinni, de legalábbis minél messzebbre.

2020. dec. 12. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!