Kiszaggatta a szôrét a tengerimalacom?
Utóbbi 2 hétben azt vettem észre a tengerimalacomon, hogy a hátán, lábán, pocakján nincs szôr. Nem tűnik gombásnak, atkásnak. Ép a bôre, olyan mintha lerágta volna.
Olyan kb 2,5 éves, volt neki társa, de elpusztult/valószínű epilepsziában, kisállatboltból volt/.4 hónapig voltak együtt, mindketten kislányok. Azóta úgy 2 éve egyedül van. Eddig egy 80as ketrecben volt, tavasszal lett egy 100as,most nyáron pedig egy 120as emeles ketrec. 2 hónapja más fajta forgácsot használunk, de szerintem ha ez lenne a baj a talpain is jelentkezne valami sérülés. Enni Versele-Laga CompleteCavia-t kap, sok szénát, minden nap friss vizet.
Étvágyával semmi baj nincs, ugyanolyan kezes, az ürüléke is teljesen rendben van. Arra gyanakszunk hogy mivel egyedül van azért szaggatta meg magát. Szerintetek mi lehet az oka?
Holnap elvisszük egzós/egzotikus/ állatorvoshoz.
Mivel eddig egyedül volt úgy tervezzük hogy apám testvérétôl elhozok egy kislány malacot az enyém mellé. Mivel elég rossz körülmények között tartják a cocikat, ezért amikor elhozzuk ôt is visszük majd dokihoz.
De sajnos kocsival nem tudunk menni. (nagyszüleimnél lakok, nekik nincs kocsi, édesanyám 100km odébb, apám dolgozik, párom anyja eléggé gyűlöl engem úgyhogy biztos nem fog elvinni). Nagyon valószínű hogy busszal visszük. Viszont aggódom nehogy megfázzon,nincsen már olyan húdejó idô kint. Mi lenne a legjobb módja hogy buszon vigyük?
Elôre is köszönöm a válaszokat
Azért van egyedül, mert az eddigi családi helyzetem nem engedte meg hogy még egy malacot vegyek. Folyton költöztem, anyám nem nagyon szállt bele a költségekbe, egyedül én foglalkoztam vele mindig.
Viszont írtam hogy lesz neki társa, de ennél rosszabb körülmények közt vannak(folyamatosan fialtatják, 60as ketrecben van 2 kicsi 1 nagy, meg 200Les akváriumban voltak eddig) ezért a kisasszonnyt is el kell majd vinni állatorvoshoz,nem fogom azonnal berakni mellé, nehogy elkapjon valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!