Milyen kisállatot ajánlanátok?
Sziasztok, szeretnék magamnak egy (esetleg kettő) pici társat találni. Olyan állatok érdekelnek, akiket nem zavarja, ha én napi 10 (ha munka után elugrok bevásárolni, akkor akár több) órát máshol töltök, de azért tudnak kötődni hozzám. Felismerni mondjuk, hogy én vagyok a gazdi, és bújni, ha úgy van... szóval ne csak ellegyenek, mintha vennék egy akváriumot és bámulnám a halakat benne, hanem lehetne velük foglalkozni, időt eltölteni.
Nincsen kiforrott véleményem a témában, sok minden megfordult már a fejemben, gondolkodtam a patkányokon is (nagyon cukinak tartom őket, csak elég betegesek, drága a gyógyíttatásuk, és egy fix szag lesz a szobában ugye), tengerimalacon, de még a papagájokon is (a nimfa tetszett, de valahol olvastam, hogy őket a szabadban kell hagyni repülni, amit én nem mernék megtenni, a lakásom meg elég pici, itt nem tudná kirepkedni magát). Bármi tipp? Tényleg olyat szeretnék, akivel tudjuk kölcsönösen szeretni egymást, időt eltölteni, de nem lenne hátrány, ha kezdő állattartóként egyszerű lenne a gondozásuk, és nem kerülne garantáltan csilliókba, ha orvoshoz kell vinni (vagy legalább nem lenne kifejezetten gyakori ez náluk).
(Még régebben cicám volt, nagyon szerettem, de az más volt, mert nem voltam ennyi időt távol otthonról, és nem is egyedül éltem. Ebbe a lakásba nem vállalnék ilyen "nagyobb testű" állatot. Meg a főbérlőm sem engedné.)
Ezeknek a kisállatoknak csilliókba kerül a gyógyítása és orvost is nehéz találni aki tényleg ért hozzájuk. Elég kevés van az országban belőlük.
De pl. nyuszi, csincsilla, degu.
Hát a patkányokhoz nem igazán értek, de sokan mondták hogy nagyon okosak és ragaszkodóak tudnak lenni, de ezt hogy betegesek ezt még nem hallottam, lehetséges hogy nem is igaz, viszont ami fontos szempont, hogy rövid az élettartamuk (kb.3év).
A papagájok nagyon cukik, igaz sokat csiripelnek és mindennap kell utánuk takarítani.
Nem tudom hány nm-en laksz de ha minden nap kiengeded a nimfákat (minimum 2 kell) akkor egy 20-30nm-es rész is elég.
De kalitka helyett én ebben az esetben röpdét ajánlanám, de kis házban ez nyilván nem kivitelezhető.
Én a tengerimalacokat tudom ajánlani mivel ha hozzádszoknak nagyon kis bújósak, nem kell nekik hatalmas ketrec (120×50×50) és nem fognak "kínlódni" ha nem érsz haza időben.
Viszont ebből is 2 kell mivel társas állatok.
Nem tudom esetleg még a nyuszit mondanám, de vele is szinte annyit kell törődni mint egy cicával.
Szerintem a tengerimalacok lennének a legjobban.
Sok féle van és a tartásuk sem annyira problémás.
Nyúl
A nyúlnak ha veszel egy 100cm körüli ketrecet, ott meglessz magának még dolgozol, ha társat veszel mellé(mindenképp ivartalanítottak legyenek: bak-nőstény ez a legjobb párosítás) nagyobb ketrecre van szükség de úgy meg pláne ellesznek mert ketten vannak. Ha kérdésed lenne írj privátban!(oltások, ketrecek-házak stb.. mindenbe tudok neked segíteni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!