Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen lovat ajanlanatok erre...

Milyen lovat ajanlanatok erre a celra?

Figyelt kérdés
10 eve lovagolok mar, es ugy dontottunk eljott az ideje lovat vasarolni. Na de milyet? Elsosorban ugratni szeretnek vele olyan 120-130 cm-ig. Nagyon szeretek terepre jarni, es ott temposabban galoppozni ugyhogy jo lenne ha ez is meglenne benne. Neztem mar nemet lovakat (holsteini,hannoveri,oldenburgi) es az arabok is szimpatikusak, viszont ok tobbsegeben nem ugranak ilyen jol. Tudom, hogy ez lotol fugg, de megis szerintetek mi lenne a legmegfelelobb lofajta szamomra? (164 cm 16 eves lany vagyok ha valakit erdekelne)
2020. aug. 3. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát valami sportló, esetleg kisbéri. Viszont azzal legyél tisztában, hogy amelyik viszi a 120-130at, normális munkában van árban bőven millió felett lesz.

Csak azért mondom, mert azok a lovak akik méteren-110en versenyeznek már ott is milliós áruk lehet plusz ugye származás, eredmények.. stb is tényező.

2020. aug. 3. 17:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de 10 tapasztalattal a hátad mögött ezt itt kérdezed meg, ahol egyáltalán nem biztos, hogy rutinos emberek vannak?

Nem lenne jobb az oktatódtól, lovardavezetőtől, eddig lovagolt ló gazdájától stb hozzáértőtől tanácsot kérni? Nem mellesleg ők azt is tudják, hogyan lovagolsz, milyen temperamentumú állat illik a személyiségedhez, mi viszont ezeket nem ismerjük, pedig fontos tényezők. Egyébként is célszerű lesz majd egy szakembert magaddal vinned, hogy mondjon véleményt az adott lóról, mielőtt megveszed.

2020. aug. 3. 17:59
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is gyanús, amilyen stílusban kérdezel. Szerintem azért írtad, hogy 10 éve lovagolsz, hogy normálisabb válaszokat kapj.

Ha nem inged, ne vedd magadra, ez csak az én megérzésem..

2020. aug. 3. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha 120 centin közlekedsz, akkor csak van edződ, szóval inkább vele kéne ezt megkonzultálnod.
2020. aug. 3. 21:59
 5/5 Krande ***** válasza:
100%
Szerintem nem közvetlenül fajtától függ, hanem, hogy mit tud a ló. Esetleg ha (többé-kevésbé) képzetlen ló vételében gondolkodsz, akkor a szülőknek is utánajárhatsz. Ha én lennék ilyen helyzetben, a Lovasok pont hu eladó lovak rovatát nézném át először, aztán elkezdenék érdeklődni a nagyobb helyi lovardákban, hátha valakinek van olyan ismerőse, aki tud konkrétabban segíteni.
2020. aug. 6. 18:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!