Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csinálnak Dániában az évi...

Mit csinálnak Dániában az évi 15-17millió tenyésztett nyérccel, vannak erről adatbázisaik, mi lesz velük ?

Figyelt kérdés
2020. nov. 12. 13:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Alapjáraton megnyúzzák őket, jelenleg pedig elrendelték az összes megölését, mivel elkapják a koronát, mutálódik bennük, majd az visszakerül az emberekre, és ezzel azt kockáztatnánk, hogy egy olyan koronavírus is elkezdene terjedni ami eltér attól, amire az oltásokat készítjük éppen.
2020. nov. 12. 16:48
 12/29 A kérdező kommentje:

Az emberi felelősségről folyik valamilyen diskurzus, hogy mi tehetünk arról, hogy elkapták ? Merthogy ez a mi felelősségünk, és most, hogy visszaterjedne ránk tőlük, önvédelemből leöljük őket. Ez nagyon szomorú dolog, hogy erről nem nagyon találok infót, hogy saját felelősségüknről velük szemben beszélünk-e.

A nyércolajról és a biogázról én is hallottam, Magyarországon is hasznositják a gyepmesterin , állatorvosnál elhalt tetemeket,végtisztességet nem nagyon kapnak, nyilván az lenne a legjobb, ha ez meg sem történne, tehát nem lenne ilyen sok kóbor kutya, ugyanigy a nyérctenyésztést is jobb lenne abbahagyni. Nem hiszem, hogy a nyércolaj és a belőlük nyert biogáz (de az is lehet, hogy állattápok lesznek) ne lehetne pótolható máshogyan.

2020. nov. 13. 06:19
 13/29 A kérdező kommentje:

A kozmetikai iparban szerintem már jóideje elég erős a fogyasztói oldalról a tiltakozás az állati összetevők ellen (az a kozmetikum vegán, amit egyrészt állatokon sem teszteltek, másrészt állati összetevő sincs benne), szerintem ebben az iparágban hosszútávú jövője nincs a nyércolajnak sem, az EU-ban is már be van pl. tiltva az állatkisérlet, és egyre aktivabb a tiltakozás bárminemű állathasznált ellen a köztudatban is, biogázt meg máshogy is lehet előállitani.

Azt én sem értem, hogy miért csak a szőrme ellen van nagyon erős ellenérzés, mert a bőrrel, gyapjúval, selyemmel is ez a baj. A bőripar is külön ágazat, nem élelmiszeripari hulladékból készitik egy csmoó helyen a bőrárút. Egyetértek, hogy ugyanúgy kellene eljárni itt is, mint a szőrménél.

2020. nov. 13. 06:27
 14/29 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, a TESLA autók már vegánok, nem használnak állati bőrt, valószinűleg a távoli jövőben a többi autógyár is elgondolkozik ezen.
2020. nov. 13. 06:28
 15/29 anonim ***** válasza:

"az a kozmetikum vegán, amit egyrészt állatokon sem teszteltek, másrészt állati összetevő sincs benne"

Téves. Kozmetikumoknál a vegán és a cruelty free két különböző dolog.

Vegán = nem tartalmaz állati összetevőt (de tesztelhették állatokon)

CF = nem tesztelték állatokon (de tartalmazhat állati összetevőt)

Pl. nekem még van egy maradék garnier termékem, a garnier nem CF, de erre rá van írva hogy "vegán".

Az EU-s tiltással meg az a baj, hogy akkor nem az EU területén végzik el a kísérletet és kész. Én hü lye is elhittem, hogy "az EU-ban betiltják a kozmetikai állatkísérleteket" az azt jelenti, hogy minden termék amit itt veszek, az CF..... ledöbbentem mikor rájöttem, hogy nagyon naiv voltam. :(

(Most már elhasználom azokat a termékeket, amik már megvannak, de ezentúl csak kísérlet-menteset veszek.)

Egyébiránt egyetértek veled, csak kiegészítem, hogy nem, sajnos a vegán kozmetikum nem feltétlenül állatbarát.

2020. nov. 13. 09:23
 16/29 A kérdező kommentje:

Én is tudom, hogy máshol is lehet állatkisérleteket végezni, ezért sokan trükközve másal csináltatják, de ezzel most eléggé elkanyarodtunk a témától, maradjunk a dánoknál és az EU-nál.

Az EU-ban meg tilos az állatkisérlet már és ha itt veszel egy vegán terméket, az már CF is kell legyen egyszerre. De ne ezen lovagoljunk, nyilván a jövőben a vegán jelzőnek azt kell jelentenie, hogy CF is és 100%-ban növényi is, most egy átmeneti időszakban van a kozmetikai ipar.

2020. nov. 13. 09:35
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg azzal tudsz valami ellen tenni, hogy legalább te nem veszed meg. Valszeg így is megmarad majd a piaca, mert sokmillió állatról van szó, ami elég népes fogyasztói tömegről árulkodik.
2020. nov. 13. 09:47
 18/29 A kérdező kommentje:

Azért is tettem fel a kérdést, mert igencsak meg voltam lepődve, hogy csak Dániában, csak ebből az állatból ilyen sokat tenyésztenek évente . Szőrme lehet pl. a róka, farkas, csincsilla,coboly,nyúl...stb.

Ezek szerint többszázmillió szőrös bundás állatot tenyészthetünk világszinten évente, ami számomra egy érthetetlenül magas szám. Pedig a bunda nagyon drága és nem nagy divat manapság, szóval mi a tököt lehet csinálni ennyi bundás állattal ?

2020. nov. 13. 09:54
 19/29 anonim ***** válasza:

Több, sok ilyen kistestű állat teljes bundája kell ahhoz, hogy 1 db ruhadarab, például egy kabát elkészüljön.

2020. nov. 13. 10:08
 20/29 A kérdező kommentje:
Igen, van olyan bunda, amihez többszáz kell,tudom. Számomra akkor is irreálisan magas szám a többszázmillió állat per év a szőrmeiparban (és akkor vajon mennyi lehet a bőriparban...).
2020. nov. 13. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!