Mit csinálnak Dániában az évi 15-17millió tenyésztett nyérccel, vannak erről adatbázisaik, mi lesz velük ?
Mármint most, vagy általában?
Általában lenyúzzák bundának.
Most állítólag megsemmisítik az állományt a vírus miatt, de nekem gyanús hogy meg vannak nyúzva a fotók alapján.
Sajnálatos módon nincs, nem teljesen értem hogy miért. :(
Mondjuk most a járvány kapcsán egyre több ország tiltja be szerencsére. A dánok ha jól tudom nem tervezik betiltani. :(
Megnyúzzák őket, gyanítom, hogy a bundája a legnyereségesebb része az egész állatnak. Egyébként bővebben az alábbi linken olvashatsz róla, ha jól fordítom akkor, nem csak a bundát hasznosítják, hanem gyakorlatilag az állat minden részét. A zsírjukból olajat készítenek, melyet a kozmetikai ipar és víztaszító bőrök készítéséhez is felhasználnak. A tetem többi részéből pedig trágyát komposztálnak, vagy újabban van olyan projekt is, hogy bioüzemanyagot készítenek (metán). Egy helyen írták, hogy a húsuk, lévén ragadozók, nem valami ízletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!