Melyik kisállatot ajánljátok?
Pedig a tengerimalac szerintem jó ötlet lenne, elég jól bírják a simogatást, elég naponta egyszer enni adni neki, ráadásul mivel párban kell legalább tartani őket, lenne két mali, amiből az egyik az egyik gyereké, a másik a másiké.
A nyuszi nem szereti az állandó nyüstölést, a hörcsögök pedig pláne, ráadásul éjszakai állatok. Esetleg csincsilla, degu vagy hasonló lehet még megfelelő, de ezekről nincs saját tapasztalatom.
Tengerimalacot egyáltalán nem ajánlom, volt már 10, nem elég hetente takarítani, nem elég 1 vagy 2szer etetni mert egész nap visít. Az egész szoba forgácsban úszik mert ahogy fut kirepül a ketrecrácsokon, minden nap söpörhettem.
De szinte mindenféle kisállatunk volt már, hal, hörcsög, sün, tengerimalac, mindegyiket szerettem, de különösebben nem lehet kötődni hozzájuk, és az életük is rövid. A gyerekkorom kb abból állt hogy évente elhunyt valamelyik, pedig tovább éltek mint az átlag élettartamuk.
Aztán lett egy macskánk, kevesebb gond van vele mint bármivel, vele nőttem fel végül és úgy szeretjük mint egy mindenkori családtagot. Szóval szerintem gondold át ezt a kisállatosdit.
Macska.
A lányok felváltva tudnak takarítani utána.
Én értem a leírtakat, a kislányok már a szülőszobában (amikor még beszélni sem tudtak) már kisállatért könyörögtek.
Tapasztalatból mondom, hogy egy 8-10 éves gyerekben aligha van annyi empátia, beleérzés, kötelességtudat, hogy rendszeresen gondoskodjon egy élőlényről. A munka és a törődés, odafigyelés elsősorban mindenképpen a szülőre hárul. Gyerekeid még csak a játékot látják az állatban és nem azt, hogy egy érző, biológiai szükségletekkel rendelkező halandó élőlényről van szó, aminek az élete vagy pusztulása tényleg az ő kezükben van (gyermeklélektan).
Ezért én azt ajánlom, hogy ha már mindenképpen élőlény kell, akkor egy-két igénytelen díszhal kevesebb törődést kíván és esetleg hetekig elvan etetés nélkül is.
Macska
De fontos, hogy olyan macskát fogadjatok örökbe amelyik nem gyerek és nyugodt fajta
Fontos, hogy a lányaid rendesen meg legyenek nevelve, a macska veszélyes lehet ha nem tudják, hogyan bánjanak vele
Macskák között nőttem fel, tudom miről beszélek, egyet odacsap kiengedett karommal és már meg is van a seb, gyorsan gyógyul, egy kicsit vérzik is de ennyi, nem kell egyből megverni a macskát, kidobni stb.,őket tisztelni kell
18:19 nem értem a kioktató stílust, leirtam, hogy én etetném, es a gyerekek felügyelet mellett lennének vele.
A férjem foggal körömmel tiltakozik a macska/kutya tartás ellen. :(
A sünit bonyolult tartani? Tudtommal macska kaját és lisztkukacot eszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!