Az öreg hörcsögnél mi az oka annak, hogy úgy pusztul el habzik a szája és alig tud menni? Konkrétan milyen egészségügyi oka lehet ennek?
Figyelt kérdés
2020. júl. 22. 21:34
11/12 anonim válasza:
Lehetséges, hogy epilepsziás rohama volt, annak tünete a száj habzása/nyáladzás és a görcsös/nehéz mozgás. Ez hörcsögöknél is előfordul, bár nála valószínűleg a kora hozta elő.
12/12 Salx Narval válasza:
Én azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le egy 3-éves höri elhullási tüneteiből. Öregség következtében szinte bármilyen tünet lehetséges, attól függően, hogy melyik szervei adták fel a küzdelmet elsőként. Akár mérgezés is lehet és nem feltétlenül azért mert mérget evett, a rosszul működő, v leállt szervei is megmérgezhették, sőt a szájhabzás sem kizárólagos tünete a mérgezésnek. Ha erős fájdalmat éreznek sírnak, nyöszörögnek, a mozgás nehézségének is számos oka lehet. Én megkockáztatom, hogy 3-évesen nem külső behatásra és nem a gazdi gondatlansága miatt pusztult el. Lejárt az ideje, ennyi. Amúgy az enyémekhez is órát lehetett volna állítani 3-év teljesen aktív életvitel és az utolsó hónap utolsó heteiben volt csak látható a fokozatos leépülés. Egy hónappal a haláluk előtt még úgy hajtották a kereket, hogy senki meg nem mondta volna, hogy pár hetük van csak vissza. Ezt egymás után két hörimnél is tapasztaltam. Mindig azt hittem közeledve a 3-évhez, hogy simán tovább élnek, annyira aktívak voltak még, a másik pillanatban meg hirtelen megöregedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!