Hogyan lehet megszüntetni egy törpenyuszkó kapálózását? - többi lent....
Ne erőltesd, mert egy idő után félni fog tőled, és egyáltalán nem fogja hagyni, hogy felemeld! Sok nyuszi fél a magasban, nem érzi magát biztonságban, ezért akar lemenni. Lehet, hogy a puszilgatás eltereli erről a figyelmét, olyankor ezért nem kapálózik.
A hátára nem szoktad fordítani, ugye? Mert olyankor nem azért mozdulatlan, mert jó érzi magát, hanem sokkos állapotba kerül. A jelenség neve tonic immobility, keress rá. (Ha nem szoktál ilyet csinálni akkor bocsi, de már rutinból leírom, mert sokan a hátukra fordítják, hogy nyugton maradjon, de a sokkba bele is halhat!)
Miért akarsz vele sétálni? Szeretgesd ülve, azt is ugyanúgy élvezi és közben nem éri stressz. Még jobb, ha lefekszel mellé a földre.
Az oltását megkapta már? Kombinált oltás Myxomatosis és RHD1 ellen, plusz külön oltás RHD2 ellen. Egyre több a szúnyog, ők is terjesztik, de akár a cipőd talpán is beviheted a lakásba.
Fiú vagy lány? Volt már ivartalanítva, vagy még nem elég idős hozzá? Ivartalanítás után nyugodtabb lehet, plusz javul a viselkedése és megóvhatod különböző betegségektől.
#2 vagyok
Az oltást, ivartalanítást és a hátára fektetést szinte minden nyuszis kérdéshez leírom, amit meglátok. Sajnos sokan nem tudnak ezekről a dolgokról, és inkább leírom ötvenedjére is feleslegesen, minthogy egy nyuszi azért haljon meg, mert nem szóltam. Örülök, hogy te tudtál ezekről. :)
Amit a sétálással kapcsolatban írtál, arról nincs tapasztalatom, de működőképes ötletnek tűnik. Az én nyuszim (májusban volt hat éves, ő az első) fél a magasban, egész pici korától kezdve bármit megtesz, hogy ne legyen felemelve, úgyhogy nála nem erőltetem a dolgot. Magától felugrik az ölembe, meg mindig mellém fekszik, ha az ágyon vagyok, úgyhogy ilyenkor szoktam szeretgetni. Akkor van gond, ha dokihoz megyünk oltásra vagy körmöt vágni, olyankor bármiféle túlzás nélkül minimum egy óra, amíg beleimádkozom a hordozóba.
XDDDD
Adom az első válaszát...
Ezt nevezem én tapasztalatnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!