Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A törpehörcsög miket ehet? És...

A törpehörcsög miket ehet? És mi az a mi feltétlen nem ehet? Mien Hörcsögnevek vannk?

Figyelt kérdés
2008. nov. 25. 14:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%

Vannak direkt hörcsögöknek készült eledelek, magkeverékek, ezt meg tudod venni állateledeles boltban, vagy akár bevásárlóközpontban. Szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket, pl. almát, répát, krumplit stb.

Az én hörcsögeimet Marcinak és Lujzinak hívtam anno. :)

2008. nov. 25. 15:05
 2/20 anonim válasza:
97%

Az enyém nagyon szerette az almát, ugye ebből nyerte a folyadékot, innia egyébként nem kell. Szerette a narancsot is, a párizsi is kedvenc volt, és ami abszolút vitte a prímet, az a csokoládé! De abból csak módjával, mondjuk egy héten max kétszer adtam neki. Egyből eltüntette. Almát viszont minden nap frisset kapott pontosan a folyadék miatt.

Én egyszerűen csak Hörinek hívtam, ez rajtaragadt az elején, és akármilyen nevet akartam kitalálni neki, végül mindig csak a Höri jött a szánkra.

2008. nov. 25. 15:26
 3/20 anonim ***** válasza:
82%

a krumplit az enyémek nem ették meg. (mondjuk mivel mérgező, ezen nem is csodálkozom)

Egyébként a legjobb szerintem, a nekik készült magkeverék, kiegészítve zöldséggel, gyümölccsel, meg lehet venni "jutalomfalatok"-at, azt egyenesen imádják. (az akkor is praktikus, ha kiszökne, mert azt biztosan bezabálják, és így be lehet határolni, hogy merrefelé keresse őket az ember)

2008. nov. 25. 15:27
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is magkeveréket adok a törpehörimnek, ezen kívül gyümölcsöket (alma, banán, barack, szőlő, körte, dinnye, szilva, ribizli, egres, cseresznye - ezeket kapott nyáron), zöldségeket (répa, ritkán paprika, saláta) és friss növényeket (gyermekláncfű, pásztortáska, lóhere virága, tyúkhúr). Amit nem kaphat, azok a puffasztó zöldségek (ezért eszik nagyon ritkán paprikát, azt is csak a sok C-vitamin miatt). Csokit, édességet csak módjával adj, és olajos magvakat is (szotyi, tökmag, dió, mogyoró), mert ezek hizlalnak. Foghatsz neki szöcskét, sáskát (mondjuk már nemigen...), de lehet kapni az állatkereskedésben lisztkukacot is. Az állati eredetű fehérje is fontos, ezt pótolhatod egy pici darab kutyakajával (én Pedigree Smackos-t szoktam adni), vagy főtt hússal (nyersen sose adj, akár meg is fulladhat tőle). Nekem ilyen nevű höriim voltak: Marci, Ludmi, Bubble, Bubu, Sydney, és most van egy ari Sirius-om. :)
2008. nov. 25. 16:11
 5/20 anonim válasza:
Kiegészítés: kukoricát ne adj neki, mert nem tudja megemészteni.
2008. nov. 25. 17:54
 6/20 anonim válasza:
a kajára már nem nagyon emlékeztem, de az előttem szólók jókat írtak :) Az enyémet Mojszinak hívták mikor még élt (úgy 10 éve :))
2008. nov. 26. 12:11
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem mostmár tudok mindent.De a kajájába van kukoriva is? Állat kereskedésben vettem mennyire irritál? De csak a közepét eszzi!
2008. nov. 29. 10:20
 8/20 anonim ***** válasza:
A horcsogeim mind kaptak kukoricat, a mostani is, o mar tobb, mint egy eve megvan, ugyhogy szerintem nem veszes:)
2008. dec. 1. 22:44
 9/20 anonim válasza:

K betűvel kezdődő zöldségeket nem ehet mert felpuffasztja. És retket sem. Néha adj neki inni egy kis tálkában, az enyém rengeteget szokott inni:D

Csokit se adj neki se levendula, aloevera darabkát.

Az enyémeket Zazinak és Nellinek hívják. A kicsiket nem nevezem el, mert azokat eladjuk.

2008. dec. 30. 18:46
 10/20 anonim ***** válasza:

ez nem válasz lesz hanem egy kérdés.

egyébként üdv =)

sok helyen olvastam hogy a hörik nem szeretik a terráriumot mivel bemelegszik.ezigaz? oO mert épp venni szeretnék egyet.

2009. jún. 26. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!