Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Legyen patkány vagy inkább ne...

Legyen patkány vagy inkább ne engedjek a csábításnak?

Figyelt kérdés

Évek óta időnként nagyon nagyon rámjön, hogy szeretnék megint. Régen már volt, és imádtam, de dilemmában vagyok, kevés ideig élnek, és nyilván nagyon megviselt anno is a halála. A természetük miatt, meg úgy minden miatt viszont hiányzik :/

Ketrec, felszerelés van, tapasztalat is, tanítás is ment, egyszer sem harapott meg pedig fürdettem is, szóval nem ez bizonytalanít el!

Van két macskám, az egyik nagyon játékos, a másik nyugodt, bújós. Találkoztak már több féle állattal, sose akarták bántani, ivartalanított fiúk. Persze tudom nekik is meg kéne szokni az új jövevényt, de biztos vagyok abban, hogy nem lenne probléma belőle.

A terv az lenne, hogy mindhárman szabadon rohangálhassanak, pati csak idővel, és csak ha már megszokták egymást, nem vagyok felelőtlen.

A dilemma a rövid életkor miatt van, nem az a fontos hogy csak legyen. Hogy lehet előre lerendezni magamban, hogy nem lesz velünk olyan sokáig? Mit javasolnátok, vállaljam így is, hogy már előre rettegek ettől, vagy inkább engedjem el az egészet?

2020. jún. 24. 00:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%

Úgy érzem a kérdező az a típus aki teljesen megbízik egy állatban lásd azokat a személyeket akiket kinyírt a saját kis kedvencük (tigris, medve, oroszlán etc.)

Persze az emberek meg mindig meglepődnek hogy "ó jaj, sosem gondoltuk volna, nagyon jámbor volt"

Szóval teljesen felesleges őt győzködni. Én feleslegesen nem kockáztatnám egy állat életét sem a saját hülye hóbortom miatt, egészségedre minden esetre.

2020. jún. 27. 22:19
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

Szia. Inkább vegyél vadászgörényt, 1.sokáig él (kB 7-10 évig)

2.ha elég nagy ketreced van akkor nem kell ujj.

3 a macskáid sem tudják bántani sőt álltalában szeretik.

Az egyetlen baki az lehet hogy a görények hússal táplálkoznak.

2020. jún. 28. 12:25
 23/28 anonim ***** válasza:
A görényt valóban nem bántja a macska... Ellenben a görény simán nekimegy a macskának...
2020. jún. 28. 16:54
 24/28 A kérdező kommentje:

21: nem vadállatról volt szó, és már írtam, hogy mi a munkám. Nem tudod miről szól és milyen tesztek léteznek, vagy hogyan működik egy egy állat alkalmassági kiértékelése.

Nagyot csalódtam mindenesetre, úgy látom itt javarészt megmondóemberek vannak, de egészségetekre, ha nektek így jó. Egyszerűbb bántani, mint értelmesen magyarázni, persze tisztelet a kivételnek.

2020. jún. 28. 17:56
 25/28 anonim ***** válasza:
75%
Senki nem bántott. Mindenki értelmesen próbálja elmagyarázni, miért rossz, amit tervezel. Csak nem akarod elfogadni.
2020. jún. 29. 06:57
 26/28 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj. Úgyis ezt akarod hallani, minden mást kizársz, szóval:

Ó igen, nyugodtan rakd össze a patkányt a macskával! Kizárt hogy egy óvatlan pillanatban akár csak életveszélyesen belekarmoljon.. Miért is csinálni ilyet nem? Sőt egeret is tegyél melléjük biztos ami biztos. Meg egy kanárit. Így együtt biztosan nagyon cukkerek lesznek!!!

Cukimukiédibédikutyacicapatkényegérmadárka társaság!

2020. jún. 29. 19:54
 27/28 anonim ***** válasza:
24%
Ha volt már patkányod, és úgy érzed, hogy tudsz vele törődni, és a macskák mellett se lesz semmi baja. Akkor szerintem engedj a csábitásnak. Tény, hogy sajnos csak keveset élnek, de addig is jó helyen lesz, legalábbis azt szűrtem le abból amiket válaszoltál.
2020. jún. 30. 15:46
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha a macskád 100000% nyugodt akkor is lehet sajnos probléma mivel a patkánynak nem tudod elmagyarázni hogy nem fogják bántani, ha ő azt érzékeli hogy ragadozó van, akkor menekül vagy támad és ez elég erős trauma lesz neki.

Szerintem inkább szerezz neki társat kezdettől, ketten általában bátrabbak is és semmiképp sem kézből, kiszolgáltatott pozícióból induljon, inkább akkor találkozzanak ellőször a cicákkal ha a ketrecükben vannak, ott nagyobb biztonságban érzik magukat és ha pánikolnak is nem tudnak elrohanni a szekrénysor mögé. Viszont ha észreveszed hogy "megfagynak" vagy elrohannak ne erőltesd a dolgot.

Persze a legjobb ha sosem találkoznak, sok rágcsálós csoport vallja hogy nem valók egy légtérbe.

Illetve annak is nézz utána hogy a macskáknak vannak-e patkányra veszélyes baktériumai, nem ritka az állatvilágban hogy X állatra nézve ártalmatlan baci Y állatra veszélyes és megbetegítheti. Főleg ha esetleg a cicák kijárósak.

2020. júl. 7. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!