Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Most kaptam egy görögteknőst....

Most kaptam egy görögteknőst. Hogyan tartsam helyesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

(még mielőtt kiakadna mindenki, utána olvastam, keresem a legmegbízhatóbb forrásokat! a teki érkezéséről SEMMIT nem tudtam)

Most teljesen meglepetésből kaptam egy tekit, amit már régóta akartam, de eddig még nem olvastam utána, hogy hogyan kéne helyesen tartani. (Jártas) görög teki tartók, segítsetek!

Etetés?

Annyit tudok, hogy naponta kell etetni és a vizét cserélni. Én pitypanglevéllel etetem, rá ilyen vitamin port szórva (amit a állatkereskedős eladó ajánlott). Mit adhatnék még neki. (tudok egy párat de) mit ne adjak neki?

Fürdetés?

Itt, gyakori kérdéseken azt olvastam (amiben nem annyifa bízok) hogy egy kis tálkában, amiben iszik, elég neki fürdeni. De máshol azt olvastam, hogy (a kicsiknek) naponta vagy kétnaponta kell (nagyon pici vízben, amiben nem fullad meg) furdetni, langyos vízben. Ti hogy szoktátok?

Terrárium berendezése?

Szegény kis teknősömnek, még ilyen kis sziklákat se vettünk/kerestünk. Láttam hogy különböző növényeket is tesznek neki. Miket tehetnék bele mellé?

Az alom, kukoruca csutkából készült, amit az eladó adott, és abban megbízok!

Légyszi, válaszotok mellé tippeket is adjatok! Bocsánat hogy ilyen hosszú lett...Válaszokat előre is köszönöm!

2019. jún. 16. 22:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát kár volt megbìzni az eladóban. Nyilván a saját szarjait ajánlja, hogy vedd meg.

Dobd ki és sima kerti vagy erdei földet tegyél alá. Olyan helyről, ami nem volt permetezve.

Sokan tepsiben kisütik előtte, hogy megöljék a bacikat és a rovarokat belőle.

A kukorica alom semmiképp sem jó, 100% hogy föld kell alá.

Bővebben ajánlom Fodor Atilla, jól nevelt görög teknős című könyvét. Friss írás, nem valami elavult könyv.

Gondolom le lehet tölteni is, nekem papír formában van meg.

Ha bent tartod, a világítás is nagyon fontos, mindenképp olvass utána és inkább hallgass rá, tenyésztőre, mint egy kereskedőre, aki minél több cuccot akar neked adni.

2019. jún. 17. 07:45
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Az eladóban ne bízz ennyire vakon, sajnos nem értenek annyira a kisállatokhoz...
2019. jún. 17. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!