Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Szárazföldi teknős tó mellé?

HKatii kérdése:

Szárazföldi teknős tó mellé?

Figyelt kérdés

Van kettő vízi és egy szárazföldi teknősöm és a nyárra szeretnék nekik csinálni kb 2×1.5 méteres helyet ahol egy kis tó is lenne. A szárazföldi teknősömet is oda tehetem? Nem fog a vízbe esni? Biztos akarok lenni a dologban.

Előre is köszönöm. ;)

2018. márc. 18. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
9%
Semmiképp ne tedd oda! Én nem bíznék benne hogy akár véletlenül is nem esik bele, hiszen elég csak hogy odamenne inni vagy mellette elmegy és belecsúszik, mivel ők nem tudnak úszni garantáltan belefulladna. :(
2018. márc. 18. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Milyen az a "szárazföldi" teknös???? Ugyanis ilyen nincs, minden teknösnek kell víz. Ha meg beleesik, akkor kimászik belöle.
2018. márc. 18. 13:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Görög teknős. Azt én tudom hogy kell neki inni de szerintem úszással lenne gond
2018. márc. 18. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Gondolom görög teknősre gondol. Azok pedig ha beleesnek egy mélyebb vízbe, hát barátom nem másznak ki belőle hanem elmerülnek mert nem tudnak úszni.
2018. márc. 18. 13:48
 5/7 A kérdező kommentje:
És a mennyi kb a maximális vízmélység, ahol még biztonságban lenne? Vagy szépen fokozatosan lefelé majd rakják köveket a tó szélére?
2018. márc. 18. 13:53
 6/7 anonim ***** válasza:

A görög teknős helyénél semmiképp ne legyen mély víz. Egy kis víznek nyilván kell bent lennie, de az ne lepje el teljesen (ki tudja emelni a fejét).

A vízi teknősöknek annál jobb, minél mélyebb vízben vannak, hogy tudjanak úszni, szóval mindenképp külön kéne raknod őket. (Arról nem is beszélve, hogy megsebesíthetik egymást.)

2018. márc. 18. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

2x1,5 méter nem olyan iszonyat nagy hely. Nem tudsz egy kb. ilyesmit külön csinálni a görögnek, nem a tavacska mellett?

A görög közelében ne legyen olyan víz, ami mélyebb, mint a páncélja fele. Ilyen kis sekély vízbe szeretnek néha belemenni, sőt, jót is tesz nekik. De ennél mélyebbe simán belefullad, akár úgy is, hogy véletlenül átfordul, és hiába tudná normál esetben a fejét kiemelni, így már nem tudja.

2018. márc. 18. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!