Mennyibe kerülne összesen?
Mondjuk nem tudom, hogy az első válaszoló ezeket a számokat honnan húzta elő de kíváncsi lennék rá!
Terrárium: amilyet akarsz annyiba kerül. Csillagos ég a határ.
Vitaminokból a minőségi az 5-6k/doboz.
Vitrolásoknak van külön gyártott kaja. Megtalálod a neten.
Maga az állat nagyon változó árfekvésű 8-10k szaporítónál. Egy szexált állat jó tenyészetből ennek nagyjából duplája.
Megfelelő méretű terráriumot tudsz venni használtan is, olcsóbban, nagyon fontos, hogy jól szellőző legyen!
Aljazat kb 1-2 ezer ft, attól függ mit akarsz bele rakni.
Igazáből a világítás része a drágább, kell egy UVB izzó és egy melegítő lámpa, de ez sem egy vagyon.
Plusz tehetsz be nekik élő növényt, mondjuk fikuszt, és mászóágakat!
Etetni megfelelő méretű tücsök, csótány...
Gyümölcspép, a tápokat szerintem fölösleges megvenni.
És a jó minőségű vitamin sincs 6 ezer ft, 2 ezerért már minőségit kapsz.
Kedves lipton! Engem kifejezetten érdekelne ez a 2.000huf-os "minőségi vitamin". Legfőképpen azért mert a prémium termékeket a hüllős világban a nagy vízen túlról rendeljük és sehogy se akarják nekünk idehozni ennyiért.
Valamint érdekelne, hogy egy eredendően éjszakai állat ami lombkoronaszint alatt éjjel éli le élete nagy részét, nagyjából nulla UV-B mellett, miféle jótékony hatással van rá a folyamatos nappali megvilágítás?
20év hüllő tartás után is tanul valamit az ember gyereke úgy látszik!
20 év ide vagy oda, érdekelne, hogy mi szerint választasz vitamint.
És hiába, hogy éjszakai állat, mindenképpen jót tesz neki az UVB fény, én kompaktot nem sajnálnék tőle.
"érdekelne, hogy mi szerint választasz vitamint."
-Sok vitamint végig próbáltam, de ami a végleges maradt és nagyjából minden valamire való tenyésztő is használja azok a Rep-Cal vitaminjai.
"És hiába, hogy éjszakai állat, mindenképpen jót tesz neki az UVB fény, én kompaktot nem sajnálnék tőle."
-Akkor elárulok valamit. Vannak állatokat akiknek teljesen mind1, hogy mivel világítasz felettük. Az egyik ilyen állat, a vitorlás gekkó. Éjszakai állat lévén teljesen más rendszerben építi be a szervezetébe a vitaminokat/CA-t, szemben pl a kaméleonokkal amiknek elengedhetetlen a minőségi UV-B világítás mert nélküle nem tudja beépíteni a szervezete a CA-t pl és kezdődnek a tojás visszatartási gondok, és a nyelve is elhal teljesen.
A kompakt uv-b-ről meg annyit,h 2 hónap után kuka, de addig se ér sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!