Kis akváriumot szeretnék. Mennyibe kerülne összesen?
Mekkora a legkisebb akvárium?
Ill. tudnátok ajánlani hozzá: halakat( milyen fajtát és mennyit), és az egyéb berendezéseket? (édesvizit szeretnék)
Egy ilyen "komplett" akvárium minden kiegészítővel, halakkal mennyibe kerülne?
Normális válaszokat, Köszönöm!
Ilyenre gondoltam: [link]
Ehez még kell levegőztető? Ill. Milyen és mennyi növény+ hal mehet ebbe a kis űrtartalmú akváriumba?
Köszi!
Nanohal az tetszik de a garnéla az nem... helyette pl. a neonhal jó lehet?
Ilyen 30l körüli akváriumokba a nanohalakból lehet tenni 7-8 db-ot maximum. Ezek közül tudsz választani: [link]
De csak 1 fajt tudsz beletenni, mivel ezek rajhalak.
Vagy esetleg, ha csökkented a számukat 6db-ra (ez már nagyon alsó határ), akkor tehetsz melléjük garnélákat: [link]
Annyit még hozzátennék, hogy ilyen kis akváriumokkal vigyázni kell, mert nehezebb fenntartani benne az egyensúlyt. Mondom ezt annak ellenére, hogy én is egy 30l-essel kezdtem tavaly év végén, egy ilyennel: [link]
Nem innen rendeltem, megvolt egy 10-esből. Majd jöttek bele a dekorációk, növények, végül 4hét járatás után a garnélák. Most 21 ezer ft-nál tartok, de még mindig nincs teljesen kész. További növény beszerzés várható. XD
Igaz, én főleg low-tech növényest akartam, garnélákkal. De nagyon szép dolgokat ki lehet hozni ilyen kis akváriumokból, csak fokozottan oda kell figyelni, a részleges vízcsere nem maradhat ki (heti 30%, vagy heti 2x20%).
Emellett ajánlom figyelmedbe az akvarista.hu-t, ha beregisztrálsz, le tudsz majd tölteni pár e-bookot, amiből sok hasznos infót megtudhatsz az alapokról.
Ha van még kérdésed, tedd fel bátran, ha tudok, segítek.
Köszi!
Aranyhalnak is kicsi lenne ez az akvárium?
Illetve ha több fajt is akarok akkor hány literes akváriumot kellene beszerezni?
Aranyhalnak minimum 150l-es akvárium kell, de mivel egyedül nem szerencsés tartani, inkább 200l 2-3 halnak.
Ha társítani akarsz fajokat, akkor inkább vegyél 60-80l-es akváriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!