Bohóchalat akarok! Nem akarok nagy akváriumot meg drágát sem csak 2-3 halacskát szeretnék bele. Mennyiből jönnék ki 2 hal plusz minden összesen?
Tudom hogy nem kezdőknek való a tengeri akvárium de én akkor is szeretnék.
Mennyi időnként kell cserélni a vizet?
Valaki felsorolná tételesen mi mennyibe kerül hozzá?
Nem kell mindenből a legdrágábbat sem a legolcsóbbat.
Köszönöm előre is.(tudom hogy volt már egy ilyen kérdés előttem is)
legalább egy 112 literes
+ egy ozmo szűrő
+ egy mágneses áramoltató
+ lámpa
+ egy hydrometer - 1000-3000
+ tengeri só - 4000
+ élőtalaj
+ csinálni egy technikai szűrőtartályt, kisebb akváriumot pl 30 literest és, tenni bele perlonvattát, korallzuzalékot és mondjuk egy 1200 l/órás pumpával átnyomni a vizet a szűrőanyagokon.
+ egy kevés makroalga (pl vörös alga nitrátszűrés miatt) 2 000 Ft aqua depóban
+ egy lágykorall amibe bujkálhatnak (pl litophyton) 5-10 ezer, de ezt lehet venni emberektől is nem kell mindenképpen boltban.
+ 100 Wattos fűtő 26 fokra belőve
Aztán heti 10 vízcsere, sóval kevert ozmovízzel
(ehhez a só kb 400 Ft-ra jön ki, ozmo már ingyen van).
Ami meg elpárolog az akváriumból, azt sima ozmo vízzel pótolni, só nélkül, mert a só nem párolog el.
Később ha fejlesztenéd, lehet egy lehabzót is venni, meg 10 kiló élőkövet és néhány lágykorallt - mert úgy lenne az igazi.
Összegzem: Ha van 10 év tapasztalatod, akkor barkácsolással kihozható 100 ezerből.
Ha nincs, akkor 200-300 ezret szánj rá.
Ha viszont az egyik legfontosabb kérdésed, hogy mennyi időnként kell vizet cserélni, most azonnal add fel...
Egyébként ha raksz bele Xenia sp. lágykorallt. az mutatja hogy mikor kell vizet cserélni.
Ez úgy működik, hogy este becsukódik, reggel a fényre pedig kinyílik. Egész nap szépen nyitva van, úgy áll, mint egy kis bokor.
Viszont ha napközben, annak ellenére hogy süt a lámpa, elkezd kókadozni, lehajtja a tetejét, az azt jelenti, hogy már nagyon ajánlatos vizet cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!